Ropogtassunk törökmogyorót!

A törökmogyoró kiváló fehérje- és mikroelem forrás. Magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma, gazdag E- és B-vitaminban. A mogyorófélék közül a legmagasabb olajtartalma van, ennek ellenére...

12 otthoni praktika pszoriázis kezelésére

A krémektől a természetes terápiákig Akinek a bőrén pszoriázis jelentkezik, mindent megtenne, hogy a látványos tüneteket enyhítse. Természetes otthoni praktikák is segíthetnek, hogy a kezelés...

Valóban segít megfázás ellen a csirkeleves?

Mindenki hallhatott már nagyanyáink jó tanácsáról: nátha, megfázás ellen csirkeleves a legjobb megoldás! De vajon tényleg igaz ez? S ha igen, miért olyan egészséges ez a húsleves? Ki ne...

Tökmagolajat mindkét nemnek!

Gyermekkorunk kedvelt csemegéje volt a tökmag. A hidegen sajtolt tökmagolaj nemcsak finom, hanem élelmezési és gyógyászati szempontból is nagyon hatékony A tökmagolaj hatása gyógyászati...

Kezeljük illóolajjal az izomfájdalmakat!

Az aromaterápiás technikák csökkentik a fájdalmat és visszaállítják a merev vagy gyenge izmok mozgékonyságát. Az izomfájdalmak időről időre előjönnek, mint a túl sok erőfeszítés vagy a...
ételízesítő

Ételízesítő házilag!

Manapság már a delikát és a vegeta sem az, ami régen volt. Arányaiban nézve már túl sok benne a só, tele van tartósítókkal, ízfokozókkal, színezékekkel és egyéb vegyi anyagokkal....

Sörömök, vagyis a legjobb házisör recept!

A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör...

Ismerjük meg az Alakor búzát

Az újítások és a modern élelmiszeripari technológiák mellett egyre terjed és népszerűbb a „kézműves”, vagyis a múlt és őseink kultúráját felelevenítő, leporoló...