8 kitűnő étel, amely természetes tisztítószer!

Előfordul, hogy a legjobbnak tartott eszközünk sem válik be egy makacs folt, felületi sérülés ellen. Vannak azonban természetes módszerek is, mégpedig ételek, amelyekkel megpróbálkozhatunk! Manapság egyre inkább elterjedt, hogy aki teheti, természetes és egyszerű  módszert választ a takarításhoz. Vagyis a természetes tisztítószer a nyerő.

Néhány étel- természetes tisztítószer!

Ennek egyik legalkalmasabb módja kétségtelenül az ételek használata! Igen sok olyan élelmiszerünk van, amelyeket nap mint nap fogyasztunk, de még nem jutott eszünkbe takarítani vele. Pedig kiválóan lesúrolja, ragyogóvá teszi a kérdéses felületet.

Lássuk a 8 kedvenc természetes tisztítószert, amely valójában élelmiszer!

egészséges tisztítószer_dió

Foto:123rf.com

1.Dió: nagyon is használható takarításhoz! A héjától megszabadított dió természetes olajai tökéletesek ahhoz, hogy a karcolásokat semlegesítsék a fa felületen. Dörzsöljük meg a dió húsával átlós irányban a javítani kívánt részt!

egészséges tisztítószer_kenyér

Foto:123rf.com

2.Száraz kenyér: legközelebb, ha ránk marad a száraz kenyér, ne gondolkodjunk rögtön a kidobásában. Természetes tisztítószer: a száraz kenyérszeletek kiválóak törött üveg felvételéhez, valamint a kávédarálók megtisztogatásához, mivel magukba szívják a szagokat és a maradékot.

Összegyűjtöttük a leghasznosabb növényvédőszerként alkalmazott szódabikarbóna-praktikákat.

Szódabikarbóna a kertben-környezetbarát növényvédőszer

3.Só: rozsda csúfítja el fémes tárgyainkat otthon? Fogjunk egy kis sót, adjunk hozzá citromlevet és készítsünk pasztát a kettőből – ezzel visszaállíthatjuk kedvenc tárgyaink ragyogását, eltávolítva a rozsdafoltot.

egészséges tisztítószer_keményítő

Foto:123rf.com

4.Kukoricakeményítő: titkos fegyver a szőnyegfoltokkal szemben! Csupán rá kell szórnunk a foltra, állni hagyni rajta egy óra hosszát és porszívóval felszívni – ez a legegyszerűbb megoldás.

5.Kávézacc: a kávénak mindig csalogató az illata, igaz? Kevesen tudják viszont, hogy a zacc természetes tisztítószerként is működik, biztosítja a szemeteskuka vagy akár a hűtőszekrény kellemes szagát. Még a tűzhely takarítására is alkalmas, sőt, a karcos bútorok és padlók bedörzsölését is érdemes vele megpróbálni!

egészséges tisztítószer_kávézacc

Foto:pixabay.com

6.Uborka: a legtöbben salátaként, savanyúságként fogyasztják, de ennél többet is rábízhatunk az uborkára. A falakról remekül el lehet távolítani vele a foltokat, a rozsdamentes acélt fényesíti, sőt a lábbelit is.

egészséges tisztítószer_banán

Foto:pixabay.com

7.Banán: ez a káliumban gazdag gyümölcs nem csupán vitaminszükségletünket elégíti ki – miután megettük, a héját pürésítsük, adjunk hozzá vizet és a kettőből kevert pasztát remekül alkalmazhatjuk az ezüst tisztítására!

egészséges tisztítószer_citrom

Foto:123rf.com

8.Citrom: valamennyi természetes tisztítószer közül a citrom a legsokoldalúbb! Számos dolgot meg lehet vele oldani, kezdve a rozsdamentes acél fényesítésétől a fehérítő hatás fokozásán át (mosásnál) a szemetes szagtalanításáig!

Használjuk az élelmiszereket, mielőtt eldobjuk a belőlük megmaradt részeket…!

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.