repale

Töltődjünk fel sárgarépával!

A téli hónapokban valóban kicsit több fantáziára van szükségünk ahhoz, hogy változatos, mégis egészséges ételeket tegyünk az asztalra. Leginkább a friss zöldségek és gyümölcsök...

Így termesszünk a párkányon metélőhagymát

A metélőhagyma (Allium Schoenoprasum) népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snittling. Schneider Mátyás fuvarozó a "hagymát is hagymával" ette, és milyen jól...

Tavaszi gyomok – időben felismered őket?

Ne hagyd, hogy a gyomok eluralkodjanak a kertedben! Használd az édenkert.hu gyomhatározóját, amely segít a felismerésben és az ellenük való védekezésben. Fontos azonban megemlíteni, hogy ezen...

Tisztító harcos: a lándzsás útifű

A lándzsás útifűhöz nem csak a gyógyszertárakban juthatunk hozzá, hanem a szemfülesek szinte akármelyik réten megtalálhatják. A lándzsás útifűnek sokféle elnevezése van, ilyenek a...

Ültessünk tavasszal zöldborsót!

A zöldborsó a legkedveltebb zöldségnövények közé tartozik, hiszen gondozása egyszerű, így nem csoda hogy a paradicsom után a második legnagyobb területen termesztett zöldségnövény hazánkban.

Ezért együnk virágport!

A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert. A virágpor számos előnye közül...

Tudod, mit kéne enned minden nap?

Még a szakértők sem tudnak zöld ágra vergődni a legjobb étrend felett (egyél, mint egy ősember, ne egyél gyümölcsöt, egyél gyümölcsöt, csak a magvak, de ne sokat). Az átlag halandó, aki...
zold_dio

A hónap gyógynövénye a dió

A dió hagyományos felhasználása: tonizáló, stimuláló, emésztést elősegítő és salaktalanító. Foszfortartalma miatt ajánlják angolkórra, hatásos nyirokrendszeri betegségekre, tüdő- és...