Egészségesek-e a gyümölcseink? – Mennyire kell félnünk? Félezer termelő megkérdezésével végzett felmérést a növényvédőszer-használati szokásokról a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara. A kutatás eredményeinek ismeretében...
Töltődjünk fel sárgarépával! A téli hónapokban valóban kicsit több fantáziára van szükségünk ahhoz, hogy változatos, mégis egészséges ételeket tegyünk az asztalra. Leginkább a friss zöldségek és gyümölcsök...
Ezért rohasztja meg egyetlen rossz alma a többit? Előfordult már Önnel, hogy kivett egy almát a gyümölcskosárból, majd észrevette, hogy már több gyümölcs is elkezdett megrohadni benne? Meglepő, de előfordulhat, hogy az egész...
Így termesszünk a párkányon metélőhagymát A metélőhagyma (Allium Schoenoprasum) népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snittling. Schneider Mátyás fuvarozó a "hagymát is hagymával" ette, és milyen jól...
Tavaszi gyomok – időben felismered őket? Ne hagyd, hogy a gyomok eluralkodjanak a kertedben! Használd az édenkert.hu gyomhatározóját, amely segít a felismerésben és az ellenük való védekezésben. Fontos azonban megemlíteni, hogy ezen...
Tisztító harcos: a lándzsás útifű A lándzsás útifűhöz nem csak a gyógyszertárakban juthatunk hozzá, hanem a szemfülesek szinte akármelyik réten megtalálhatják. A lándzsás útifűnek sokféle elnevezése van, ilyenek a...
Ültessünk tavasszal zöldborsót! A zöldborsó a legkedveltebb zöldségnövények közé tartozik, hiszen gondozása egyszerű, így nem csoda hogy a paradicsom után a második legnagyobb területen termesztett zöldségnövény hazánkban.
Ezért együnk virágport! A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert. A virágpor számos előnye közül...
Tudod, mit kéne enned minden nap? Még a szakértők sem tudnak zöld ágra vergődni a legjobb étrend felett (egyél, mint egy ősember, ne egyél gyümölcsöt, egyél gyümölcsöt, csak a magvak, de ne sokat). Az átlag halandó, aki...
Milyen mogyorót együnk? – Pisztácia, Kesudió, Mandula, Brazil mogyoró Kicsi és tele van kalóriával. Az egész mogyoró a tanulmányok szerint csökkenti a szív- és érendszeri megbetegedések esélyét, a koleszterin szintet, tartalamaz omega 3 zsírsavat, E és B...
A hónap gyógynövénye a dió A dió hagyományos felhasználása: tonizáló, stimuláló, emésztést elősegítő és salaktalanító. Foszfortartalma miatt ajánlják angolkórra, hatásos nyirokrendszeri betegségekre, tüdő- és...
Ezért fontos a szója az egészségünk megőrzéséhez A szója – több évezredes múltja ellenére – nagyon megosztja a hazai fogyasztókat. A negatív megítélésben és az ellenszenvben szerepet játszhat az a miliő is, amiben „először...