Ezért együnk virágport!

A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.

A virágpor számos előnye közül kettő kiemelkedő:

elveszi az étvágyat, miközben nem leszünk éhesek, így jelentősen hozzájárul a fogyókúrához, ráadásul nagy hatékonysággal képes a vastagbelet a májat és a gyomort méregteleníteni. Hatékony táplálék kiegészítő gyermekek, serdülők és felnőttek számára bármilyen életkorban. A virágpor az egyetlen természetes élelmiszer, mely tartalmazza mind a 22 összetevőt – aminosavat -, melyekből az emberi test felépül.

A méhek ajándéka – nekünk

Tény: 20 gramm nyers virágpor, kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg. Gondoljunk csak bele, ez egy hihetetlen adat!

A virágpor mindenki számára nagy lehetőségeket tartogat, legyen szó valamilyen betegségről, vagy csak egyszerűen az egészséges, hosszú betegségmentes életről. Napjainkban a világon, évente több mint 10.000 tonna virágport fogyasztanak el évente az emberek élelmiszerként.

A méhek kizárólag azokat a virágpor-szemeket gyűjtik össze, amelyeknek a legnagyobb a tápanyagtartalma, továbbá azokat, amelyek nitrogénben gazdagok. Kevesen tudják, de az ember számára a nitrogén sokkalta fontosabb, mint az oxigén.

A méhek rászállnak a virágokra megkeresik a pollenszemeket, majd összekeverik a legjobb virágporokat egy ragacsos anyaggal. Ezt követően belemártják hátsó lábukat és így szállítják el a virágport biztonságosan a kaptárakba.

Igazi szuperélelmiszer!

A virágpor az egész szervezetben fokozza a sejtszintű folyamatokat és katalizátorként ösztönzi a sejtközi anyagcserét anélkül, hogy alapvetően módosítaná a normál élettani aktivitást. A virágpor méregteleníti a szervezetet! Sokoldalú hatásai nemcsak egyetlen specifikus élettani funkciót szabályoznak a testünkben, hanem aktiválják a szervezet biológiai rendszerét.

Oroszország elhíresült százévesei általában méhészek voltak, akiknek az étrendje nagy mennyiségű méz-maradékot tartalmazott, azaz a kaptárak alján található, virágporral telített mézet. A virágpor a mentális képességektől kezdve a fizikai teljesítményig számtalan téren kifejti drámaian pozitív hatásait.

Egy egészséges ember a virágpor rendszeres fogyasztásával a következőket tapasztalhatja:

1. Védelem a vitamin-, ásványanyag- és aminosavhiány ellen, különösen terhesség, szoptatás és fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén.

2. Optimális fizikai és szellemi teljesítményt ér el.

3. A teste nagyobb ellenállást tud kifejteni a külső behatásokkal szemben, erősebb lesz az immunrendszer.

4. Megelőz bármilyen anyagcserezavart, ami a későbbiekben különböző súlyos betegségeket idézhetne elő.

Külsőleg és belsőleg is jótékony hatással bír

A virágpor biztosítja a szervezetünknek azokat a kémiai anyagokat, amelyek a mirigyeket, az izmokat, a hajat és a létfontosságú szerveket alkotják. A virágpor az elhasználódott sejtek vagy szövetek regenerálódásához szükséges anyagokat is tartalmazza. Többek között emiatt van jelen ma már számos elismert arckrémben.

A virágpor rendkívüli módon hat a gyomor- és bélfunkciókra, krónikus székrekedés és egyes esetekben olyan hasmenés ellen is hatékony, amely ellenáll a szintetikus antibiotikummal végzett kezeléseknek. Szabályozza a bélműködést a káros baktériumok legyengítésével vagy elpusztításával, miközben a bélflóra hasznos baktériumainak növekedését elősegíti.

Semlegesíti a különböző toxinok, környezeti mérgek, szintetikus anyagok és élelmiszer adalékanyagok katabolikus hatását, ezáltal támogatja az egészséges sejtek termelődését, gondoskodik a jobb egészségi állapotról és a hosszabb élettartamról.

De vigyázat! A fent leírtak leírtak jelentős része csak a nyers virágporra vonatkozik, a szárított virágpor a szárítás során sokat veszít képességeiből.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.