Így fogyasszuk – medvehagyma kisokos

Szokatlanul korán kezdődik az idei medvehagymaszezon. A nyersen fogyasztva és ételek összetevőjeként is rendkívül népszerű gyógynövény Magyarországon sok helyen megtalálható. Gyűjtésének...

Melegben még félelmetesebbek a pókok

Legalábbis a tökbogarak számára.  Az MTA Agrártudományi Kutatóközpont és a Kentucky Egyetem közös kutatásának eredményei arra is rámutatnak, hogy a biotermesztőknek vannak tartalékaik a...

Óvatosan a virágokkal!-Cserepes idegméreg

Ismerjük meg a csattanó maszlagot érdekes és veszélyes oldaláról! A különleges szirmairól könnyen felismerhető növénnyel a világ szinte minden pontján találkozhatunk. Elnevezései, és...
tejoltó galaj

Márciusi gyógynövényünk – tejoltó galaj

Tejoltó galaj (Galium verum L.) gyógynövényünk a galajfélék (Rubiaceae) családjába tartozó, lágy szárú, tarackos, évelő növény. Hazánkban gyakran előfordul. Szára 30-60 cm magas, négy...

Dendrobium – Ezernyi forma, milliónyi szín

A címben említett ezernyi forma és milliónyi szín egyáltalán nem túlzás, ha az orchideák egyik legnépesebb családjáról, a Dendrobiumokról beszélünk. E nemzetség több mint 1500 faja...

Télies fűszerek: fahéj, gyömbér

A trópusi területeken termő fahéj, szegfűszeg és gyömbér számos kedvelt étel és ital nélkülözhetetlen fűszere, melyek segíthetnek „átmelegíteni” bennünket az egyre hűvösebbé váló téli napokon.