Milyen virágot vásároljunk nőnapra? – 1. rész

Tisztelt Urak! Ismét elérkezett a nőnap. Gondban vagy, milyen virágot vegyék a család hölgy tagjainak, vagy csak betérsz egy virágboltba és megveszed az első virágot, amit meglátsz?

Miért ne vásárolhatnánk nőnapra tudatosan virágot, hogy az ajándék ne csak szép, de hasznos is legyen?

Nőnapra a legtöbb férfi berohan egy virágboltba és megveszi az első útjába kerülő egyszálas vagy cserepes virágot, sokszor ugyanabból választ hat-hét darabot és otthon csak kiosztja a család hölgy tagjainak. De mielőtt kiadjuk a pénzt a virágra érdemes átgondolni kinek és milyen otthonba is vásároljuk a virágot, mert így nem csak szép, de hasznos is lehet a nőnapi ajándék. Tekintsük, meg milyen virágot vegyünk a különböző otthonokba?

Kertes ház

Ha a hölgy egy kertes házban lakik érdemes cserepes növényen gondolkodni, mert azt később kiültetheti és így minden évben eszébe jut, hogy ezt a szép virágot tőlünk kapta nőnapra. A választék bőséges, íme, a top lista, amit biztos, hogy megkapunk a virágboltokban nőnapkor:

Primula

Egy nagyon kedves tavaszi virág, igen nagy színválasztékban kapható, kiültetve kertbe teraszra egészen június, júliusig folyamatosan virágzik. Közepes víz igényű, de kedveli a világos helyeket, tűző napra ne tegyük a növényt. Egy kis fonott kosárba vagy kerámia kaspóba téve nagyon kedves nőnapi ajándék lehet.

Tavaszi cserepes növények

A tulipán, a krókusz, a jácint, a nárcisz a tavasz legszebb növényei.

Lakásban tartva nem túl tartós virág, a melegben sajnos pár nap alatt elvirágzik, mégis érdemes ajándékba adni ezeket a hagymás virágokat, mert akinek van, egy kis kertje kiültetheti a hagymákat, amelyek jövőre újra kihajtanak a kertben és évről évre új kis hagymákkal ajándékozzák meg a kert tulajdonosát, így minden évben egyre nagyobb hagymás virág állománnyal rendelkezik. Hálás lesz a nőnapi ajándékért.

Narcisz_tavaszi viragok

Hóvirág

A hóvirágot külön említjük meg, hiszen régen ez volt a nőnap jelképe, és valljuk be hölgyeim nagyon boldogok voltunk a kis csokor kedves hófehér hóvirággal. Már több éve ez a növény védett lett hazánkban, és aki egy csokor vágott hóvirág elad, vagy megvesz, igen komoly büntetést szabnak ki rá. Nem éri meg kockáztatni.

De! A cserepes hóvirág teljesen legális, és a Holland virágtermesztőknek köszönhetően egyre több cserepes kis szépség vár minket a virágboltok polcain. Szintén a hagymája kiültethető és jövőre újabb kis hóvirágok díszítik kertünket, ezért aki szerette vágottan ezt a kis kedves harmatos szépséget, nem kell lemondania róla csak cserepes formában, kell megvásárolnia.

Ez a két növény szintén csak kertes házba ideális ajándék, mert mindkét növényt ki kell ültetni, lakásban-szobában nem élnek túl sokáig.

mini rózsa_nőnap

Mini rózsa, azálea

A mini rózsa és az azálea is egész nyáron át virágzik, és évelő növényként télen is kint hagyhatjuk őket a kertben. Így minden évben bőséges virágzással hálálják meg a gondos kezek ápolását.

A cikk folytatásában a kert nélkül élő hölgyeknek ajándékozható virágokról esik szó!

Forrás: https://napidoktor.hu/index