Milyen virágot vásároljunk nőnapra? – 2. rész

Tisztelt Urak! Ismét elérkezett a nőnap. Gondban vagy, milyen virágot vegyék a család hölgy tagjainak, vagy csak betérsz egy virágboltba és megveszed az első virágot, amit meglátsz?

Milyen növényt vásároljunk, ha egy panellakásba, vagy kert nélküli otthon tulajdonosának szánjuk a virágot?

Nos, ilyenkor is érdemes cserepes virágban gondolkodni, de nem mindegy hogy milyen növényt választunk. Fontos hogy olyan virágzó dísznövényt vegyünk, amelyik a lakásban is szépen virágzik. Ide ugye nem vehetünk hagymás növényt, hiszen nem lehet utána kiültetni. De választék itt is van bőven:

Korál virág

Egy nagyon szép igen nagy színválasztékban kapható dísznövény, amely sok apró virágával egész évben megajándékozza a tulajdonosát. Dupla vagy szimpla, piros, fehér vagy rózsaszín mini, vagy nagy választék van bőven. Egy nagyon hálás folyamatosan virágzó dísznövény.

Begónia

A Holland begónia szintén jól érzi magát a lakásban. Hatalmas virágai szinte betöltik a növényt. Ablakba, asztalra, virágtartóba is elhelyezhető. Színválasztéka itt is igen nagy. Lakásban a növényt ne öntözzük túl, és világos helyre állítsuk a cserepét.

Fokföldi ibolya

Ugye mindenki ismeri ezt a kedves kis virágot, és talán sokan úgy gondolják, hogy nem elég szép ajándék nőnapra. Pedig a Holland fokföldi ibolyák ma már olyan különleges színekben érkezik be hazánkba, hogy sokan külön gyűjtik is a színeket. Érdemes meglepni hölgyismerősünket egy cserép fokföldi ibolyával.

De aki szeretne, vehet egy szál vágott virágot is. De ha bele gondolunk, hogy egy szál rózsa vagy gerbera díszítéssel együtt belekerül hat-hétszáz forintba akkor érdemes azon elgondolkozni, hogy talán egy jól megválasztott cserepes virág talán nem kerül sokkal több pénzbe, és egy tartós hasznos és jól megválasztott ajándékkal sikerült meglepnünk hölgyismerősünket, aki még jövőre is emlékezni fog a nőnapi ajándékra, hiszen ott virít a szobában vagy épp a kertben kiültetve a növény.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.