Veszélyes, ha kellemetlen szag árad a klímából! A nyári melegben csak egy gombnyomás és máris kellemesen hűvös levegő árasztja el a lakást, vagy az autót és nincs ez másként a munkahelyi környezetben, de a bevásárlóközpontokban sem. A...
Tippek hűsítő teákhoz Az idei nyár kánikulában, strandidőben gazdag. Ilyenkor különösen fontos az elegendő, jó minőségű folyadékfogyasztás. Ebben az időszakban is ihatunk sok-sok gyógyteát. Természetesen a...
Tudtad ezt a csalánról? A növény minden része – gyökere, szára, levele, és virága is gyógyhatású. A nagy csalán az egyik legjobb vértisztító és kiváló fájdalomcsillapító gyógynövényünk. Felhasználási...
Minden, amit a lekvárkészítésről tudni kell Nincs is annál jobb érzés, mint amikor télen elővesszük a kamrából azt a finom lekvárt, amit még nyáron készítettünk saját kezűleg.
Ezért hasznosítsuk az esővizet Akiben már régóta érlelődik az elhatározás, hogy hasznosítani kellene az esővizet, annak talán elegendő a következőkben olvasható megerősítés, és ezzel véglegesen meggyőzi önmagát, no meg...
Ezek a szilva gyógyhatásai Itt a szilvaszezon! Ne halasszuk el, most együnk belőle sokat, mert számos betegség ellenszere, és leginkább mert nagyon finom! A szilva gyógyhatása A szilva, a rózsafélék...
Így ültessük át az orchideát! – videóval Amikor az orchideát már több mint 2 éve gondozzuk, valószínűsíthető, hogy megnőtt, gyökerei teljesen kitöltik a cserepet, vagy az ültetőközeg állapota láthatóan leromlott, akkor...
A kávé jót tehet a májnak Még csak nem is kell hozzá keveset inni Jó hír a kávésoknak: ha kicsivel több, mint három csésze kávét isznak meg naponta, azzal távol tarthatják a máj súlyos problémáit – állítja egy új...
Sziklakertet szeretne? Megmutatjuk hogyan lesz a legszebb! A sziklakertet az elkészülte után nem szabad azonnal betelepíteni növényekkel. Az összehordott, feltöltött föld sokat ülepedik, és gyommagvak is kikelnek belőle, ezért időközönként...
Tartósítás 1×1 – melyik módszer a legjobb? A tartósítás egy módszer, amellyel megőrizzük az élelmiszer lényeges tulajdonságait, vagy megakadályozzuk annak romlását. De vajon a különböző alapanyagokat melyik eljárással érdemes...
Nagymamáink módszerei a szilva tartósítására Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk. Aszalás Kezdetben a Nap melegével aszaltak, később egyszerű...
Medence, tó, tenger? – Egészségügyi gondok a víztől – 2.rész Avagy mi van a mi vizecskénkben? Bármilyen vonzó, szórakoztató és kellemes a medencevíz, úszás, fürdőzés, pancsolás közben sajnos óhatatlanul kapcsolatba kerülhetünk rajta keresztül...