Nem mindegy, milyen virágot eszünk a máj mellé!

Madarász Vivien a Balaton Televízió szerkesztője, emellett interaktív gasztro-show-kat is tart. A Balatoni Nyár vendége ezúttal a gasztro-hősnő volt, és az ehető virágokkal ismertette meg a nézőket.

A szakember elmondta, hogy több mint valószínű, hogy a virágfogyasztásnak mélyrenyúló gyökerei vannak.

Az ételekben több funkciójuk is lehet a szépséges növényeknek: először is, emelik az esztétikai hatást, másodszor, használhatók fűszerként, harmadszor pedig: akár kandírozva is fogyaszthatók.

A Balatoni Nyár műsorvezetői kóstolhattak körömvirágos sajtgolyót, vagy mascarpone sajttal töltött barackokat árvácskával, de a húsevők megkóstolhatták a resztelt májat is liliommal.

Madarász Vivien felhívta a figyelmet arra, hogy fontos, hogy ne boltból vásárolt virágokat használjunk fel az otthoni fogyasztáshoz, hiszen azok tápozzák, és különböző növényvédőszerekkel is kezelik őket. Csakis kizárólag a kertből származó virágokkal érdemes kísérletezni.

Vannak virágok, amelyeket sós ételekhez érdemes fogyasztani, ilyen például az ibolya, vagy a snidling virágja. Az édeskés virágok közé tartozik például a lonc, amelynek bibéje nagyon finom édes, ezt éhes tortákhoz, muiffinokhoz érdemes fogyasztani, de a kardvirág is az édesekhez tartozik.

Forrs: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.