Ez a pagodakarfiol titka

Egy nemzetközi kutatócsoport megfejtette a pagodakarfiol, más néven romanesco brokkoli jellegzetes formája mögött rejlő titkot: a növény azért lesz ilyen, mert a rügyeiből nem fejlődnek...

Ezért nagyon egészséges a dinnyemag

Megértjük, ha a finom görögdinnyét leginkább mag nélkül szereted. De mi legyen a maggal? Forrázd le, döbbenetes lesz a hatás! Nincs is jobb, mint zavaró körülmények nélkül beleharapni a...

Mikor fontos a K-vitamin?

A K-vitamin a véralvadás egyik fontos szabályozó tényezője, ám jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját, egyes kutatások szerint pedig a csontok...
egres3

Miért jó a kertben az egres?

Miért egészséges az egres? Érdemes sok egrest fogyasztani: energiatartalma csekély, 100 g-é mindössze 44 kcal (184 kJ). A gyümölcsében sok A-, B1- és C-vitamin, 0,8 % körüli pektin, 0,5...