Ez a pagodakarfiol titka Egy nemzetközi kutatócsoport megfejtette a pagodakarfiol, más néven romanesco brokkoli jellegzetes formája mögött rejlő titkot: a növény azért lesz ilyen, mert a rügyeiből nem fejlődnek...
Gyógyhatású konyhatrükkök – Frementált zöldség, és kovász A kovászos kenyér a karantén idején vált újra népszerűvé, azóta is sokan sütnek otthon kenyeret. Most épp a fermentálás a nagy sláger, egyre többen készítenek így savanyúságot. De miért...
Ezért nagyon egészséges a dinnyemag Megértjük, ha a finom görögdinnyét leginkább mag nélkül szereted. De mi legyen a maggal? Forrázd le, döbbenetes lesz a hatás! Nincs is jobb, mint zavaró körülmények nélkül beleharapni a...
Így állapíthatjuk meg a növény szárából, hogy mennyi vízre van szüksége A vékonyabb levelű növényfajok, mint a paprika vagy az egynyári dísznövényeink közül a fukszia, kevésbé képesek tolerálni a vízhiányt. Dísz- és haszonnövényeink vízigénye sok...
Gondolkozzunk ökosan! Tippek a saját fenntartható otthon megtervezéséhez Az utóbbi időben egyre inkább a környezettudatos életvitel kezd előtérbe kerülni, egyre nagyobb figyelmet kap. Ma már nem csak a mindennapi életünket tudjuk megreformálni környezettudatos...
Természetes gyógymódok a pattanások ellen – 1. rész A pattanásos bőr nem menő. De a pattanásos bőr kezelésére nincs szükség antibiotikumra vagy erős vegyi anyagokra. Mit tegyünk ha pattanásos a bőrünk? Elsősorban az étrenden kell...
Működjünk olajazottan – 11 módszer, amivel a kókuszolaj szebbé tesz! Tulajdonképpen akár egy egész gyógyszeres dobozt is felcserélhetnénk egy üveg kókuszolajjal. Lássuk, miért annyira hasznos ez a remek növényi olaj! Egy üveg kókuszolaj minden pénzt...
Halolaj és Omega-3 zsírsav: miért jó az egészségnek? Depressziótól a rákbetegségekig A halolaj jótékony hatásairól már sokat hallhattunk: a benne levő Omega-3 zsírsav védi a szívet és egyéb jótékony hatásai is vannak az egészségre. De vajon...
Az év gyógynövénye a fekete nadálytő – Mire használjuk? A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya 2013-ban azzal a céllal hozta létre az Év Gyógynövénye kezdeményezést, hogy évről évre egy újabb gyógynövényre...
Mikor fontos a K-vitamin? A K-vitamin a véralvadás egyik fontos szabályozó tényezője, ám jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját, egyes kutatások szerint pedig a csontok...
Miért jó a kertben az egres? Miért egészséges az egres? Érdemes sok egrest fogyasztani: energiatartalma csekély, 100 g-é mindössze 44 kcal (184 kJ). A gyümölcsében sok A-, B1- és C-vitamin, 0,8 % körüli pektin, 0,5...
Top 10 kerti munka, melyet most kell elvégezni Milyen kerti munkák várnak ránk? A meleg idő már itt van, s néhány kerti munka ilyenkor a legideálisabb. Mit érdemes ebben az időszakban megtennünk? Mit metszünk, mit ültessünk ki? Ha van...