Tápanyagok, amivel elősegíthetjük szemünk egészségét Magyarországon évente több mint 6000 fővel nő az új, súlyosan látássérült személyek száma. Ha jobban odafigyelünk táplálkozásunkra szemünk egészségéért is többet...
Így termesszünk otthon gyömbért! – 1. rész okan, amikor elkezdik a gyömbér termesztését, azt hiszik, hogy nehéz lesz, pedig nem az. Elég, ha egy évben egyszer foglalkozunk vele: amikor kiássuk. Utána újra ültetjük, és aztán egy évig...
Antibiotikum-rezisztencia: képes megfékezni a vörös áfonya? Segíthet a szuperbaktériumok ellen? A vörös áfonya-molekulák érzékenyebbé teszik a baktériumokat az antibiotikumokra – állítja egy új kutatás, mely részletezi az ezt kiváltó kettős...
A D-vitamin hatékony a magas vérnyomás megelőzésében A tavasz és a nyár a D-vitamin szezonja. Végre elegendő juthat belőle a szervezetünkbe, amivel egy sor betegséget kerülhetünk el. Azt azonban nem árt tudni, hogy nem minden betegség kezelhető...
Gyógyítás földdel, praktikus iszappakolás A földdel, illetve iszappal történő kúrálás ősi módszernek számít, amelyet a világ minden táján alkalmaztak.
Mi a fruktóz és melyek a forrásai? A fruktóz, azaz gyümölcscukor kémiailag az egyszerű cukrok közé tartozó szénhidrát. Táplálékunkban önállóan, egyszerű cukor formájában, diszacharid részeként, valamint oligo- és...
Vírusos láz – „Nagyi praktikái” az otthoni gyógyításra Minden korosztályt érint és bizony képes nagyon leverni minket a lábunkról. Egyfajta vírus jelenlétét jelzi a szervezetben a láz, melytől naponta sok millió ember szenvedhet világszerte. Hogyan...
Ezek a szobanövények jótékony hatásai Az utóbbi időben több olyan kutatás készült, amely a növények emberre gyakorolt hatását mérte tudományos módszerekkel. Célja a növények felhasználásának kiterjesztése, tehát ne csak...
Csúnya és kopasz- Mit tegyünk a megfáradt növényeinkkel? Van néhány szobanövény, ami metszés, ápolás híján, főként ha nem kedvező fényviszonyok között tartjuk, megnyúlhat, felkopaszodhat. Ezen a problémán legkönnyebben a rendszeres...
Zöldségekkel csökkenthető a szívbetegségek rizikója? Bizonyos zöldségek csökkenthetik az érelmeszesedés és ezzel összefüggésben a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus,...
Gyógynövény ABC – Melyik mire jó? 1. rész Bármilyen problémánk legyen is, a gyógynövények mindig kisegítenek – Nagyon hasznos ismerni a tulajdonságaikat, előnyeiket. Ha ezekkel tisztában vagyunk, azonnal tudjuk, hová nyúljunk, ha...
Ezekre a betegségekre jó a szezámmag A hagyománytisztelő emberek esetleg kóstolták már frissen, sült pulykán vagy magvas bucin, míg a kulináris élvezetek rabjainak fantáziája ennél mélyebbre hatol az egzotikus ételek világába....