A váltakozó böjtölések előnyei 1. rész

Michael Mosley felkértek arra, hogy készítsen egy dokumentumfilmet, amelyben magán próbálja ki, hogy mi történik, ha a rendes táplálkozási napok közé beiktat böjt napokat.
rebarbara

Rebarbara a gyomornak

A rebarbara levélnyeleit ősidők óta gyógynövényként használják. A gyomorra és az emésztésre gyakorol hatást. A rebarbara eredete Nagy, háromszög formájú leveleiről ismert a rebarbara,...

Napi egy tojás – egészséges mennyiség!

Mérsékelt fogyasztásnál nem kell aggódni Régóta folyik a vita arról, mennyire és milyen mennyiségben egészséges a tojás fogyasztása. A legújabb tanulmány szerint napi 1 tojás gond nélkül...
olaj21000

Top 10 – a legjobb olajok sütésre és főzésre

Az olívától a mandulaolajig Napjainkban több jóféle olaj beszerezhető, egészségünk érdekében érdemes ezekkel sütni-főzni. De melyek a legjobb olajok és miért? Bár számos modern sütési,...

Lisztérzékenység

A coeliakia (lisztérzékenység) gyakran csak késve felismert és sokszor félrediagnosztizált autoimmun betegség, ami a magyar lakosság 1-2%-át érintheti. A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének...

Húsevés: újra kiderült, hogy egészségtelen

Kevés feldolgozott és vörös hús ajánlott Aki szereti ezt az élelmiszert és gyakran fogyasztja, bizonyára nem hallja szívesen, hogy a húsevés egy új tanulmány szerint ismételten az...