Mit tegyünk a hasi elhízás ellen? A magyar lakosság körülbelül 21 százaléka elhízott és több mint 40 százaléka túlsúlyos, vagyis a lakosságnak több mint fele érintett.
Elmajszolni egy kisebb banánt vs. 30 percet sétálni, avagy az energia-egyensúly Az ételek és italok elfogyasztásával nyert energia szolgáltatja szervezetünk számára az üzemanyagot, mely az életfunkciók fenntartásához, az emésztéshez, a mozgáshoz, azaz összességében a...
6 fontos dolog, amit tudni kell a koleszterincsökkentőkről A legismertebb koleszterinszint csökkentők a sztatinok, amelyek működéséről, optimális szedési idejéről és esetleges mellékhatásainak kiküszöböléséről dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont...
Kérdések és válaszok a gyümölcsfogyasztásról Egészségesek, frissek, ebben a szezonban könnyen beszerezhetőek és a nyári hőségben akár önálló étkezésként is szívesen választjuk a gyümölcsöket.
Ételallergia vizsgálat negatív – nem vagyok cöliákiás? Nagyon gyakori félreértés, melyre sok esetben csak a feleslegesen elvégzett vizsgálatok után derül fény. A cöliákia, lisztérzékenység vagy gluténérzékenység néven ismert autoimmun betegség...
Egyen jót, halljon jól! Az egészséges táplálkozás számos előnnyel jár. Egy amerikai tanulmány szerint a hallás megőrzésében is segít. Az Amerikában végzett tanulmány azt állítja, hogy a halláskárosodás...
Ne tagadd, hogy dagi vagy! Egy brit felmérés szerint a túlsúlyos felnőttek jelentős része alulbecsli elhízottsága mértékét. A többség hamarabb minősít más embert túlsúlyosnak, mint saját magát.
A diétázók is ihatnak tejet Az egészséges táplálkozás irányelveinek megfelelően napi fél liter tejet tanácsos inni egy felnőttnek. A tejzsír kiválóan emészthető, nagy része lebomlás nélkül szívódik fel
Csaknem felére csökkent a hazai üdítők cukor- és kalóriatartalma Magyarországon 2010 óta összesen 43 százalékkal csökkent Magyarországon az üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség...
Tritikálé az egészséges és ellenálló gabona A takarmányozás mellett a humán élelmezésben is egyre nagyobb szerepe lehet a rozs és búza hibridjeként nemesített tritikálénak. Hasznosításáról rendeztek konferenciát...
Olajozott műveletek a konyhában! Létezik-e jó és rossz olaj? Az olaj mindennapi háztartási cikk, mégsem ismerjük eléggé! Mi a különbség egyik, vagy másik között?
Hogyan édesítsünk? Az ízek és érzékelésük Az ízek érzékelése az emberek életében rendkívüli fontossággal bír, mivel nagyban meghatározza az élelmiszer-választást és az elfogyasztott mennyiségeket. Az...