Méregtelenítés testmozgással Egészséges ételek és optimista gondolatok mellett testmozgással is hozzátehetünk tisztító kúránk sikerességéhez.
A ,,light" is hizlal? A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy ha túl sokat fogyasztunk az alacsony zsírtartalmú kekszekből, ,,light" joghurtokból, és alacsony szénhidráttartalmú sörből, ugyanúgy elhízhatunk.
5 tényező, ami növeli a stroke rizikóját A stroke ma hazánkban a halálozások harmadik leggyakoribb oka, és az egyik leggyakoribb rokkantságot okozó betegség. Éppen ezért hívta fel a figyelmet dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont...
Csak cukrozott gyümölcslevet ne! Állítólag egészséges ezzel kezdeni a napot, pedig elképzelhető, hogy a reggeli pohár gyümölcslé nem is olyan jótékony hatású, mint gondoljuk - sőt, egyenesen káros.
Nem mindegy, hogy milyen módszerrel adjuk le a túlsúlyt Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal bizonytalanabbak vagyunk, hogy mit...
10 kérdés a tejről 1. rész Nagyon sok tévhit kering a fejekben a tehéntejről, annak hasznosságáról vagy éppen károsító hatásáról. Összeszedtünk 10 alapvető kérdést, a válaszokban pedig dietetikus segített.
A füge 10 áldásos hatása Szeretjük a fügét? Jól járunk vele. Bármelyik típushoz jussunk is hozzá, egészségügyi előnyei tagadhatatlanok és még a fogyásban is segítenek! Sokak kedvence ez a harang alakú gyümölcs,...
Génmutáció okozta cukorbetegség- MODY diabetes A cukorbetegség széles körben ismert fő típusai az 1-es és a 2-es típus. Viszont a harmadikról már jóval kevesebb szó esik, ez pedig az ún. MODY diabetes. Hogy mit kell tudni a cukorbetegség...
Nyolc százalékkal csökkenti a halálos szívroham kockázatát a halolaj napi fogyasztása A halolajban található omega-3 zsírsav, melyet a lazacból vagy a tonhalból nyernek ki, nyolc százalékkal csökkenti a szívbetegségek és a halálos kimenetelű szívinfarktus kockázatát, a...
A marhahúspogácsa növényi alternatíváját készítik ausztrál tudósok egy hamburgercéggel A marhahúspogácsa növényi alternatíváját készítik az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) tudósai együtt egy gyorsétteremlánccal. Az ügynökség a Hungry Jackkel, a...
Milyen a sótlan ételek íze? Az egyetem kutatása azt mutatja, hogy a csökkentett sótartalom címke befolyásolja a fogyasztók ízérzékelését, ami az ilyen címkével nem rendelkező termékekhez képest kevésbé ízletessé teheti az élelmiszert a vásárlóknak.