Még, még, még csokit!

Egy nagyszabású svéd felmérés adatai azt mutatják, hogy minél több csokoládét ettek a részt vevő nők, annál kisebb volt a szélütés miatti halálozásuk kockázata.
inzulinrezisztencia1000

Mitől ment fel a cukrom? Nem is ettem semmit!

A cukorbetegség kezelésének egyik fő pillére az étrend – hamar megtanulja minden érintett, hogy kerülje a cukrot tartalmazó italokat, ételeket. Emellett érdemes egészségesebb – teljes...

A zsíranyagcsere fontossága

  A vérben keringő zsírok anyagcseréjének egyensúlya mindenki számára fontos, különösen cukorbetegség esetén, mely a szív- és érrendszerei betegségek kialakulásának fokozott kockázatával...

Le a cukorral! Édesítés mesterfokon

Bevalljuk, vagy sem, az idei óraátállítás meglehetősen rosszul esik legtöbbünknek. Olyan sokáig élvezhettük az őszi napsugarakat, hogy a hirtelen beköszöntő hűvösebb idő és a korai...

9 tipp – magvak, amelyeket érdemes enni

A chiától a szezámmagig Szerencsénk van, ha szívesen rágcsálunk magokat – a magvak közül nem kevés igencsak egészséges, s érdemes beiktatni őket étrendünkbe. De lássuk, melyik miért jó?...

A fel nem ismert lisztérzékenység veszélyei

A lisztérzékenység diagnózisára szerencsés esetben már az első tünetek megjelenésekor fény derül, de sokan vannak, akiknél csak kamaszkorban, vagy felnőttként jelentkezik a betegség és...
dieta8

Hiperaktivitás és táplálkozás összefüggése

A nyugati étrend számtalan olyan anyagot tartalmaz, amelyre a szervezetünk nincs, vagy csak kevésbé van felkészülve. Ezek az anyagok – különösen gyermekkorban – könnyen okozhatnak...

12 kiváló immunerősítő

Az immunrendszer erősítésének az a legtermészetesebb módja, hogy rendszeresen fogyasztunk friss zöldséget és gyümölcsöt.    HAT ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS, AMI GARANTÁLTAN ERŐSSÉ TESZI AZ...