Közeleg a tavaszi lakásfelújítások ideje

Lassan jön a tavasz, és sokan már bizonyára tervezgetik a lakás vagy házuk átépítését. Még mielőtt belevágnál a falbontásba, érdemes utánajárni, hogy milyen engedélyekre van szükséged a megújuláshoz.

A tavasz sokakban felszabadítja a fészekrakó ösztönt, így van ez rendjén. Miután alaposan kitakarítottad a lakást, lomtalanítottál, akkor tudod szemügyre venni, hogy milyen változtatásokra van szükség otthonodban.

Ilyenkor csak úgy sziporkázik az ember, gondolatban újítja a fürdőszobát, cseréli a konyhabútort, tologatja a falakat. Engedélyekre csak a legextrémebb esetekben van szükség az önkormányzattól: ha változtatás érinti a főfalakat vagy a homlokzatot, akkor mindenképpen zöld utat adó papírt kell szerezned. Városonként eltérőek elehetnek a rendelkezések, ezért érdemes informálódnod az önkormányzat építési osztályán ezekről.

De nemcsak falbontással lehet átváltoztatni otthonodat! A tisztasági falfestés is igencsak sokat dobhat az összképen. Tervezd meg, hogy milyen színeket látnál szívesen a falakon, aztán irány a legközelebbi festéküzlet vagy bízz meg egy festőt a feladattal.

festés

Ha meguntad a konyhabútorodat, akkor fest át az ajtókat, vagy cseréld le azokat. Sokan tavasszal látnak neki felújítani a fürdőszobát is, na ez már egy nagyobb falat. Érdemes szakembert megbíznod a feladattal, hiszen gépészeti munkákra is szükség lesz ez esetben. A csempe és járólapok feltörése, a kád kivétele, majd az új beállítása is szakemberért kiált. Sokan ebben az időszakban tervezik a nyílászárók cseréjét is, ehhez sem kell külön engedély, csak egy megbízható csapat, aki ezt véghezviszi. A kerítést plusz 15 fok felett érdemes átcsiszolni és újra átkenni, valósággal kivirul a ház tőle.

A felújítás után pedig jöhet a tavaszi nagytakarítás második felvonása, hiszen a csodálatos újítások csakis a romok eltakarítás után érvényesülhetnek.

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.