Házi praktikák, hogy minden cuccod tovább tartson – 2. rész

Belefáradtunk már abba, hogy újra és újra lecserélgessük dolgainkat, melyek akár hosszabb életűek is lehetnének? Házi praktikákkal elérhetjük!

Mosószer

A több mosószer nem jelent tisztább ruhákat – csak annyit jelent, hogy több szappanmaradék lesz a holminkban. Próbáljunk fele annyi mosószert használni, mint amennyit a gyártó ajánl – észre sem fogjuk venni a különbséget!

Spray-es, szórófejes tisztítók

Ha lehetséges, állítsuk a spray fejjel ellátott flakont kisebb szórásúra, mert nyilvánvaló, hogy akkor kevesebb mennyiséget használunk a termékből is!

Ruhák

Hogyan hosszíthatjuk meg ruháink életét? Nem kell hozzá különösebb házi praktika, csak hagyjuk ki a szárítógépet. A szabad levegőn vagy természetesebb körülmények között száradt ruhák hosszabb életűek.

Cipők

Ha rendszeresen és szinte rögtön azután, hogy odakerült, letisztítjuk a cipőinken keletkezett piszkot, hosszabb ideig megőrizhető a lábbeli jó állapota.

cipok_kepgaleria

Élelmiszerek

Gyakran a nem megfelelő tárolás eredménye, hogy gyorsan elromlik egy étel. Tanuljuk meg, hogyan tároljuk a leghelyesebben sűrűn fogyasztott ételeinket!

Gyertyá

Mielőtt használatba kerülnének, tegyük a gyertyákat a hűtőbe pár óra hosszára. Trükkös otthoni praktika, mellyel elérjük, hogy a viasz lassabban és egyenletesebben égjen,  amikor a gyertyát meggyújtjuk!

Matracok

Nem kellenek extra házi praktikák, érdemes azonban követni a gyártó utasításait, matracaink forgatásával és kezelésével kapcsolatban, hogy megelőzzük az idő előtti megereszkedést.

Hűtőszekrény

A hőcserélő kondenzátort érdemes minden 3. hónapban leporszívózni (ha háziállataink is vannak, akkor havonta!)

Nyomtató patron

A legegyszerűbb otthoni praktika a nyomtató patron élettartamának megőrzésére, ha valóban csak azt nyomtatjuk ki, amit feltétlenül szükséges.

Filcek

A filctollak kiszáradását megakadályozhatjuk, ha fejjel lefelé tároljuk őket, 1-2 napot. Ha ez nem működik, mártsuk a filc hegyét alkoholba pár percre.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.