Ezért egészséges a póréhagyma

A póréhagyma a hagymák családjába tartozó évelő növény, mely a francia és a kínai konyha ételeinek egyik kedvelt hozzávalója.

Érdekesség, hogy már az ókori egyiptomiak is fogyaszthatták a póréhagymát, erre utalnak az ebből az időszakból származó leletek között talált póré maradványok.

Használható a vöröshagyma helyettesítésére, remekül illik salátákba, nyersen szendvicsben fogyasztva is ízletes, a többi hagymaféléhez hasonlóan számos pozitív hatást kifejtő növény.

Vitaminok közül A, B1, B2, C és K-vitamin tartalma számottevő, emellett jelentős mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, mangánt és folsavat is. Pozitív hatásai a fokhagymáéhoz hasonlóak, kevésbé erős, kellemes hagyma íze miatt, azok számára is fogyasztható, akik a fokhagyma erőteljes ízét nem bírják.

Kiváló baktérium és gombaölő, emellett gyógyírt jelenthet a meghűlésre is, mivel enyhíti a köhögést, és oldja a nyákot. 

Pozitív hatást fejt ki a szív és érrendszerre, mérsékeli a vérnyomást és a koleszterinszintet is. Vízhajtó hatása is ismert, emiatt például a görögök is rendszeresen fogyasztották.

Forrás: CityGreen


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.