Mióma kezelése alternatív módszerekkel

Egy kedves olvasónk tette fel azt a kérdést, hogy hogyan lehetséges a mióma kezelése természetesen?

A méhfalban lévő miómára milyen gyógyítási tapasztalatok vannak… Érdemes a gyógynövényekhez, illetve az akupunktúrás pontokhoz nyúlnunk, ugyanakkor fontos a tünet lelki hátterével is foglalkozni. A gyógyításban a KULCS te magad vagy…

 

petefészek, orvos

Fotó: 123rf.com

Miómára Maria Treben a cickafarkfűt ajánlja. A méhben (méhfalban található miómára) az alábbi recept használható: cickafark ülőfürdőt kell naponta hosszabb ideig alkalmazni, egészen addig, míg a tünetek nem enyhülnek. Ebben az esetben 3-4 evőkanál cickafarkfüvet 2 liter vízzel leforrázni, ezt 20-30 percig állni hagyni és  a forró fürdővízhez tenni. Minél tovább kell benne tartózkodni ahhoz, hogy a hatását kifejtse. A kúra időtartama minimum 1-2 hét, a megfelelő eredmény eléréséhez legyünk türelmesek!

Mióma – Ezt hozhatja a fájdalom és lelki sebeket mellett

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerinti ún. meridián pontokon található akupunktúrás pontok közül az L-6-os pont (Sanyinjiao, magyarul: a három Yin kapcsolódása) segítségével gyógyítható a mióma. Ez a pont 4 harántujjnyira a belboka felett, a sípcsont hátsó szélénél található. Ebben a magasságban a legkisebb a lábszár keresztmetszete. Három Yin-vezeték találkozópontja (Vese, Máj, Lép), ezért mindhárom funkciót tudjuk befolyásolni ezen a ponton. Ha pont felett visszeres a láb, nem masszírozható. Állapotos nőnél nem alkalmazható! Mióma esetén (is) ezt a pontot kell nyomkodni (elég finoman).

További érdekes információkat az alábbi linken olvashatnak >> 

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.