Ilyen az ideális női test a tudósok szerint

Sokan, sokféleképpen próbálták már meghatározni, milyen az ideális női test. A szépségideálok korról korra változnak – de vajon mit mond a tudomány?

Mindenkinek más a véleménye az ideális női alakról. A hétköznapi nők egyre inkább torkig vannak a divatipar csontos modelljeivel. Egyre inkább előtérbe kerül a „plus size”, és persze annak a szélsőségei is – ami nem sokkal jobb példa, mint az agyonkoplaltatott, vékonyka modellek.

De vajon mit mond a tudomány? A Texasi egyetem tudósainak egy kutatása szerint az „ideális” nő 168 centiméter magas, a mellbősége 99 cm, a dereka 63 cm, a csípője 91cm. Ez az a test, amelyik sok férfi számára vonzó, egészséget, fiatalságot, és termékenységet sugároz.

Kelly Brook brit modellt sokan plus size-nak tartják, pedig a tudomány szerint inkább az ideális adatokhoz áll közel. Õ is úgy érzi, hogy mind a szexuális vonzerő, mind pedig az egészség szempontjából jó helyen van, és természetesen tökéletesen is érzi magát ezzel az alakkal.

Bár a nagyobb klinikai tanulmányok közül egyre több koncentrál a nőkre, a női testtel kapcsolatos általánosan elterjedt tévhitek sajnos még mindig jelen vannak. Ezek közül van néhány, amelyet érdemes eloszlatni.

Tévhitek a női testről

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.