Változik az időjárás is!

Szeles és változékony időjárást hoz csütörtökön az országon átvonuló hidegfront. A szél néhol viharossá fokozódhat, csapadékra is számítani lehet, de jelentős havazásra továbbra sincs kilátás – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.

Mint Reisz András kifejtette, a következő napokban az évszaknak megfelelő hőmérsékletre és igazi téli szélre lehet számítani. Éjszakánként a leghidegebb helyeken mínusz 5 Celsius-fok várható, napközben plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

A széllökések általában óránként 55-60 kilométeres erősségűek lehetnek, de néhol akár az óránkénti 80 kilométeres erősséget is meghaladó, viharos széllökésekre is számítani lehet.

A szél a hétvégén némileg mérséklődik, de az időjárás továbbra is változékony lesz. Szombaton lehet több napsütésre számítani, míg vasárnap inkább csapadékos idő várható, eső, havas eső, hó egyaránt előfordulhat. A jelenlegi előrejelzések szerint viszont nagyobb havazásra egyelőre nincs kilátás – tette hozzá a meteorológus.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.