Öngondoskodás az egészség jegyében – új lehetőségek: együtt vagy külön?

Hogyan működik majd a közellátás, és miért érdemes felkeresni magánorvost? Csúsztatott hálapénz vagy nyilvános térítési díj? Hosszabbodó várólisták, vagy azonnali, soron kívüli rendelések? Ezek a kérések is szóba kerülnek majd azon a tanácskozáson, mely a hazai egészségügyi rendszer átalakulásának legfontosabb kérdéseiről szól.

Senkinek sem lehet mindegy, hogy betegség esetén milyen gyorsan jut megfelelő ellátáshoz, ki, hogyan és mennyit fizet ezért, és lesz-e lehetőség valamilyen, biztosítékra, hogy a számára legjobb megoldást találja meg a gyógyulásához. A Napi Gazdaság évente megrendezésre kerülő egészségügyi konferenciájának fő témája október 29-én az átalakuló egészségügyi ellátórendszer, a köz- és magánszolgáltatók szerepe az átalakuló egészségügyi ellátásban, az egészségpénztárak új lehetőségei. A rendezvény nyitóelőadását Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár tartja, aki arra ad választ, hogy az egészségügyben milyen változásokra lehet számítani, míg Cserháti Péter miniszteri biztos a várólistákról beszél majd.

orvosok1

A konferencián érdekes előadások szólnak majd az egyre kínosabb várólisták feloldásának feltételeiről, az egészségpénztárak új szerepköréről, a fizetős orvosi szolgáltatásokról és a magángyógyítói rendszer teret nyeréséről a magyarországi egészségügyi ellátórendszerben. AZ elmélet szakemberek mellett a napi gyakorlatot jól ismerő orvosok, egészségügyi dolgozók, és betegképviselők osztják meg a tapasztalataikat. Az előadók sorában lesz: dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója, Dr. Landherr László, a Fővárosi Onkoradiológiai Központ centrumvezető főorvosa, dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország Kft. vezetője, Kiss Zsolt, az OEP stratégiai és szakigazgatási főigazgató-helyettese, Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár igazgatója,dr. Kincses Gyula szakmai tanácsadó, dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke, dr. Dénes Tamás, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke és mások. Az egészségügy rendezvény médiapartnere a Napidoktor is.

G. Németh György – napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.