Okosgyűrű ellenőrzi a vérnyomást és a cukorszintet

Ránézésre kevés praktikusabb egészségügyi állapotfigyelő kütyü létezhet, mint a Movano Ring okosgyűrű, amelyet néhány napja mutattak be a CES-en.

A fitneszkarkötők képességeivel felruházott okosóra John Mastrototaro vezérigazgató bejelentése szerint már 2022 második felében megjelenhet, és a hírek szerint lekörözheti a korábban bemutatott hasonló termék, az akár menstruációt is előre jelző Oura Ring képességeit – véli a Wired.

A Movano alapvetően kisebb és kényelmesebb, mint vetélytársa, és annak közel 300 dolláros (kb. 96 ezer forintos) vételáránál biztosan olcsóbb lesz, ráadásul többféle konfigurációban tervezik piacra dobni. Nagy előnyt szerezhet továbbá azzal, ha a gyártó hivatalos kérvényének megfelelően gyógyászati segédeszközként ismeri el az Amerikai Élelmezésügyi és Gyógyszer Felügyelet – számol be az Okosipar.hu.

A cég a CES ideje alatt már megjelentetett egy tanulmányt, ami részletesen leírja a gyűrűvel végzett vérnyomásmérő teszteket, de készülőfélben van a vércukorszint-ellenőrzés klinikai kísérleteiről szóló dokumentum is, amit még ebben az évben szeretnének publikálni.

A Movano egyébként saját magánkórházi körülmények között tudja kipróbálni eszközeit, és maga gyártja a gyűrűben lévő rádiófrekvenciás érzékelőket, amelyek sokkal jobbnak bizonyultak a hagyományos optikai szenzoroknál, mivel azok állandóan bajlódnak a sötétebb bőrtónusokkal.

A találmány létjogosultságát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy az USA lakosságának közel fele küszködik magas vérnyomással, és a felnőttek kb. tíz százaléka diabéteszes. Ha a Movano gyűrűje működik, és tudják tartani magukat ahhoz az ígérethez, hogy az eddig megjelent hasonló termékeknél olcsóbb, mi több, komolyabb egészségügyi értékeket figyelő eszköz lesz, akkor az paradigmaváltó ugrást jelent napjaink lépés- és egyéb számláló okoseszközeihez képest.

Olvasd el ezt is!

Egy növény, ami csökkenti a vérnyomást, felfázásra is jó és csodát művel a vércukorral!

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index