Ma hidegfronti hatásra számítsanak az arra érzékenyek

Kelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a gomolyfelhők és hidegfronti hatás mellett többfelé számíthatunk már több-kevesebb napsütésre. A legtovább, a legtöbb felhő a nyugati határnál lehet, ott még napközben is eshet helyenként az eső, a magasabban fekvő helyeken esetleg a havas eső.

Hidegfronti hatásra számítsanak az arra érzékenyek.

Többfelé élénk lesz a keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, a nyugati határnál lesz a hűvösebb.

Hidegfronti hatásra számítsanak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Sokaknál ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok is lehetnek. Hosszabbá válhat a reakció idő. Az ilyenkor szokásosnál több fokkal hidegebb időre kell készülni, ráadásul főleg a Dunántúlon a sokfelé megerősödő északi, északnyugati szél tovább csökkenti hőérzetünket. Öltözködjünk rétegesen, és gondoskodjunk megfelelő vitaminbevitelről!

idojaras5

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Az időszak elején túlnyomóan napos, száraz idő várható, majd a végén több lesz a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, északkeleten a hegyekben hózápor is kialakulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16, szombaton 7 és 12 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 20,8 °C (1957) legalacsonyabb hőmérséklet: -11,5 °C (1925)

Forrás: met.hu