A sertés vagy a birka húsban van több zsír? Nézd meg a táblázatban!
HÚSOK
(100 g) |
energia (kcal) |
feh. (g) |
zsír (g) |
CH (g) |
|
|
|
|
|
Borjúhús |
120 |
20 |
5 |
– |
Csirke |
110 |
22 |
3 |
– |
Csontvelő |
820 |
3 |
90 |
– |
Disznósajt |
310 |
15 |
28 |
– |
Gépsonka |
160 |
23 |
7 |
– |
Házinyúl |
160 |
21 |
8 |
– |
Kenőmájas |
310 |
16 |
28 |
– |
Kolbász (lecsó) |
270 |
16 |
23 |
– |
Kolbász (száraz) |
360 |
20 |
32 |
– |
Krinolin, párizsi |
210 |
12 |
18 |
– |
Liba, kacsa |
380 |
16 |
35 |
– |
Lóhús |
110 |
22 |
3 |
1 |
Marhafelsál |
230 |
17 |
19 |
– |
Marhahús (sovány) |
120 |
21 |
4 |
– |
Marhanyelv |
220 |
16 |
18 |
– |
Máj (liba) |
450 |
22 |
40 |
1 |
Máj (marha) |
130 |
21 |
3 |
4 |
Máj (sertés) |
140 |
20 |
5 |
3 |
Őz |
100 |
21 |
2 |
– |
Pacal |
160 |
16 |
11 |
– |
Pulyka |
170 |
21 |
10 |
– |
Pulykajava |
110 |
24 |
2 |
– |
Sertéshús (középzsíros) |
300 |
17 |
25 |
– |
Sertéshús (sovány) |
140 |
20 |
7 |
– |
Szárazkolbász |
360 |
20 |
32 |
– |
Téliszalámi |
520 |
25 |
46 |
– |
Tüdő (marha, sertés) |
110 |
20 |
3 |
1 |
Vaddisznó |
110 |
22 |
2 |
– |
Virsli |
230 |
13 |
20 |
– |
Virsli (baromfiból) |
190 |
19 |
13 |
– |
Forrás: