Frontmentes enyhe időnk van

Napközben a Dunántúlon nagy területen, és a középső országrészben is sokfelé kitisztul az idő és kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap.

Az Északi-középhegység tágabb környezetében és a Tiszántúlon viszont továbbra is borult, párás, néhol ködös időre számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem lesz, a ködös területeken fordulhat elő szitálás, és délután az északkeleti megyékben kisebb eső. Többfelé lesz élénk, főként a Dél-Dunántúlon olykor erős a délnyugati szél, csak estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután a tartósan borult, ködös tájakon 3 és 8, a napsütötte területeken 9 és 15 fok között valószínű, de délnyugaton néhol még ennél is melegebb lehet. Késő este 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

A tartósan párás, ködös idő fokozatosan az ország északkeleti részére szorul vissza, egyre több helyen szakadozik fel a felhőzet, a Dunántúlon több helyen tavaszias hőmérsékletre is számíthatunk. Fronthatás nem várható, a naposabb, enyhébb idő kedvezően hat majd a közérzetre. Az ország nagyobb részén már kedvezőek lesznek a feltételek nagyobb sétákhoz a szabadban. A légszennyezettségi értékek folyamatosan javulnak.

Forrás: met.hu