Folytatódik az egyhangú borús idő

Az ország nagy részén borult, párás, néhol tartósan ködös marad az idő. A Dunántúl nyugati és északi felén napközben viszont szakadozottabbá válhat a felhőzet, és lehet némi napsütés.

Szitálás a borult területeken bármikor előfordulhat, de számottevő csapadék továbbra sem lesz. Az Észak-Alföldön helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 7 fok között valószínű, de ahol felszakadozik a felhőzet, ott melegebb is lehet.

Egy gyenge hidegfront érinti térségünket az esti órákban, ezért a légköri változásokra különösen érzékenyeknél napközben hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Náluk erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok, illetve fejfájás, migrén léphet fel. Emellett az egyhangú, szürke, borús idő is ronthatja közérzetünket, hangulatunkat, de hétfőn a Dél-Dunántúlon, kedden viszont inkább a Kisalföldön élők láthatják majd a napot is.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.