Egy ország harcol a 3 éves Vivien életéért

Esélyt kapott az életre az a kislány, akiről a magyar orvosok azt mondták: egy hónapja van hátra.

Civilek példaértékű összefogásával, valamint a Daganatos.hu Alapítvány 3 millió forintos támogatásával megkezdődhetett Vivien vietnámi terápiája, ami a teljes felépülést jelentheti a kislánynak. A segítség még elkél, így a sztárok is a jó ügy mellé álltak.

A három éves Vivien két éve küzd a gyilkos kórral – 17 kemoterápián, 54 sugárkezelésen, 10 műtéten és gyógyszeres kemoterápián van túl. Óriási csatákat nyert meg, ám az évek során a család teljesen tönkrement anyagilag. Vivien lágyrész daganattal küzd, pár hete újabb áttétet találtak nála.

A magyar orvosok lemondtak róla, és csak egy nagyon drága, külföldi immunterápiás kezelés maradt az egyetlen esély, amely a hasonló betegeknél 95%-ban teljes gyógyulást hoz. Nemrég még úgy tűnt, hogy összefogás és anyagi segítség nélkül Vivien egy hónapon belül elveszíti a háborút…

A Napló riportere, Dorogi Gabriella Facebook-os felhívásának, majd ezt követően a temérdek megosztásnak köszönhetően sokakhoz eljutott a pici lány története, a család segélykérése.

Vivien

Hihetetlen méretű összefogás szerveződött: civil emberek ezrei és hírességek álltak, és állnak még most is a jó ügy mellé. Láthattuk őket az RTL Klub 8:08-ban, de forgatott velük a TV2 Aktív című műsora is. Elutazásuk előtt egy nappal a Jóban Rosszban két szereplője, Juhász Adrienn és Kembe Sorel látogatta meg otthonában a családot.

A látogatás után úgy döntöttek, hogy jótékonysági koncertet szerveznek számos sztárfellépő bevonásával. A családot rengeteg civil, továbbá a Tündérke Alapítvány is támogatta, sőt, a hazánkba látogató esküvőturista páros, Lisa és Alex is Vivent segíti. Szépen gyűlik a pénz, aminek köszönhetően a család el tudott utazni a kezelés helyszínére, Vietnámba, ám a hónapokig tartó terápiát biztosan nem tudják saját erőből finanszírozni.

Jókor jött hát az újabb segítség! A Daganatos.hu Alapítvány 3 millió forinttal nyújtott segítő kezet a családnak, hogy a kislány életben maradhasson. Az alapítvány 2005 óta több mint 500 daganatos és leukémiás gyermekek felépülését segítette már, elsősorban közvetlen anyagi támogatással, ezt pedig az adó egy százalékából befolyt összegeknek köszönhetően tehetik meg.

„A kislány két éve vesz részt a támogatási programunkban, rendszeres anyagi támogatást nyújtunk a családnak. Miután Vivienről idehaza lemondtak, de külföldön életmentő kezelést kaphat, kötelességünknek érezzük, hogy tovább támogassuk. Amíg a szülők nem adják fel a harcot, addig nekünk is ott kell állni mellettük” – magyarázta döntésük okát Lakatos Balázs, az alapítvány sajtóreferense.

„Köszönettel tartozunk a Daganatos.hu Alapítványnak, és annak a sok ezer embernek, akik hozzájárultak, hogy a mi drága Vivienünk esélyt kapjon az életre. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi jó ember van ebben az országban, akik még akkor is segítenek, ha maguk sincsenek könnyű helyzetben” – mondott hálát Vivien vietnámi ágya mellől az édesanya, Kovács Brigitta, akitől azt is megtudtuk, hogy a neves vietnámi orvos szerint Vivien egyelőre jól reagál a kezelésekre, és minden jól alakul, akkor egy műtét és várhatóan kb. 3 hónap kezelés után gyógyultan hazatérhetnek.

Eddig összesen kb. 5 és fél millió forint gyűlt össze, és az optimista számítások szerint még legalább ugyanennyire van szükség, hogy finanszírozni tudják az életmentő kezelést. Az összefogás tehát továbbra is nagyon fontos!

A hivatalos Facebook oldalon minden információt megtalál az, aki tovább támogatná a családot, és kíváncsi arra, hogyan halad Vivien kezelése: www.facebook.com/MostSegitsunkViviennek

Forrás: