Bejgli-para, avagy a telekocsi megmenti a karácsonyt

Egy kaposvári édesanya, Beáta küldte el nekünk ezt a kedves ünnepi sztorit, amit most megosztunk veletek.

“Ádám fiam már négy éve Bécsben él a feleségével és karácsony előtt nem sokkal megszületett az első kisunokám! A baba érkezése miatt idén karácsonyra nem tudtak haza jönni Kaposvárra, én pedig egészségügyi állapotom miatt nem vállaltam a Bécsbe utazást. Ádámnak azonban megígértem, hogy megsütöm a kedvenc süteményeit (gesztenyés bejglit és habcsókot) és postán elküldöm az ajándékokkal együtt.

auto1

Minden rendben is lett volna, ha a sütőm nem megy tönkre az ünnepi hajrá előtt. Murphy-törvényéhez híven, a szerelő sem tudott mit kezdeni vele napokig. Sajnos sok időt veszítettem, mire végre nekiláthattam a bejgli és a habcsókok sütésének.
A problémák ellenére végül minden elkészült. Becsomagoltam a süteményeket és elmentem a postára. Ott azonban kiderült, hogy már biztosan nem fog karácsonyig megérkezni Ádámékhoz a csomag. Bevallom nagyon ideges lettem és persze el is szomorodtam. Fölöslegesen készítettem volna a kis unokámnak külön angyal formát habcsókból?! És mit csinál vajon napokig a bejgli a postán?

Aztán ahogy ott mérgelődtem a postai ablaknál, eszembe jutott, hogy vannak gyorsabb futárszolgálatok is. Hazafelé azon tépelődtem, hogy vajon mennyibe fog ez így kerülni. A posta sem lett volna olcsó, de egy futárcég… Aztán beugrott, hogy Ádám nemrég mesélte, hogy a menyem egyik rokona babaruhákat küldött nekik az Oszkár telekocsival. Kedves volt a sofőr és gyorsabb és olcsóbb is volt, mint a posta.

ajándék

Hazaérve bekapcsoltam a gépet és megnéztem a bécsi hirdetéseket az Oszkáron. Láttam, hogy aznap, késő este indul egy autós Kaposvár mellől Bécsbe. Gyorsan kértem tőle ajánlatot, majd felvettük a kapcsolatot és megbeszéltük, hogy este 11-kor jön a csomagért. Abban is megegyeztünk, hogy Bécsben pontosan hol találkoznak majd Ádámmal, megadtam az ő számát is neki. Nagyon izgultam, de végül megnyugodtam, mert egy nagyon szimpatikus fiatalember vette át a karácsonyi ajándékokat és a sütiket. Nagyon hálás vagyok neki, hogy segített eljuttatni az ajándékokat a fiamékhoz! A habcsókok is sértetlenül megúszták a hosszú utat és még felárat sem kellett fizetnem a törékeny csomag miatt! Sőt, olcsóbb volt így, mint a postán!

Biztosra mondhatom, hogy ha jobban leszek, meglátogatom az unokámat Bécsben az Oszkárral!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.