Mi legyen az edzőtáskánkban?

Kezdő sportolóként sokakban megfogalmazódik a kérdés: Mit vigyek magammal az edzőtáskámban?

Az első és legfontosabb, hogy kiválaszd a számodra megfelelő sporttáskát, ami stílusban, színben is megy hozzád és praktikus is legyen. Döntsd el, hogy sokzsebeset szeretnél vagy elég egy-két tároló rekesz, amiben kényelmesen elférsz.

edzés

Foto:pixabay.com

Alább segítek néhány tippel, hogy semmilyen fontos kellék ne maradjon ki!

Vigyél magaddal vizet!

Az egyik legfontosabb! Legyen Nálad legalább 1,5 liter, szoba hőmérsékletű víz. Edzés közben is fontos a hidratálás, különben rosszul leszel és nem fogod bírni az edzést!

Megfelelő edzőruha!

Az edzőruha kiválasztásánál ügyelj arra, hogy légáteresztő és természetes anyagból legyen! Ma már csinosabbnál-csinosabb változatokat lehet beszerezni a butikokban. Nem kell feltétlenül egyszínűnek lennie, élj bátran a színekkel! Legyen kényelmes és olyan, amiben jól érzed magad!

Edzőcipő!

Egy jó edzőcipőbe érdemes befektetni komolyabb összeget!  Edzés közben a legnagyobb terhelést  a lábad kapja! Fontos, hogy jól tartsa a bokádat, kényelmes legyen és a  lábformádhoz illeszkedjen,  az sem árt, ha strapabíró.

Sportmelltartó

Sportolás közben különösen fontos, hogy megfelelő méretű és anyagú sportmelltartót viselj!  Az erőteljes mozgás hatására, ha nem megfelelő sportmelltartót viselsz, előfordulhat, hogy fájni fog a melletek. Az első és a legfontosabb szempont, hogy legyen kényelmes és ne akadályozzon a mozgásban. Vásárlás előtt mindig próbáld fel, ez ne legyen zsákbamacska. Akkor jó a sportmelltartó, ha mindent a helyén tart, megakadályozza a rázkódást és kellően alátámaszt. Akit nagyobb mellekkel áldott meg a természet, annak legalább két réteget kell viselnie. A sportmelltartó fölé kell egy jó top is. De ügyelj arra a sportmelltartó kiválasztásakor, hogy mindig az edzés típushoz megfelelőt válassz. Más fajta sportmelltartó kell a futáshoz, a teniszhez, a kosárlabdához, a súlyzós edzéshez és az aerobikhoz is.

mi-legyen-az-edzotaskaban-1

Foto:csakanoknek.hu

Törölköző!

Legyen Nálad legalább kettő! Ez azért fontos, mert mielőtt használatba veszel egy edzőgépet az egyik törölközővel le kell takarnod, hiszen előtted is használták már a gépet és nem éppen kellemes, ha izzadt, vizes gépet használsz. Szerencsére már az edzőtermekben megtalálható a ferőtlenítő is, amivel letörölheted a gépeket használat előtt. De a biztonság kedvéért jó, ha letakarod. Ugye Te sem szeretnél különböző fertőzéseket összeszedni?! A másik törölközőre azért van szükség, hogy edzés után le tudj zuhanyozni.

Tisztálkodó szerek, fürdőpapucs

Az edzés után elengedhetetlen egy alapos zuhanyzás, hiszen edzés közben-ha jól csinálod- alaposan megizzadsz! Nem kellemes izzad testre felvenni az utcai ruhát, arról nem is beszélve, hogy az izzadtság kellemetlen szagokkal is jár… Fürdőpapucsot mindig használj az edzőterem öltözőjében, zuhanyozójában. Igaz, alaposan ki szokták takarítani óránként, de a biztonság kedvéért jó, ha felveszed, hogy elkerüld a fertőzéseket!

Hajgumi, fésű

Lányok! Ezt ne felejtsétek otthon! Fogjátok össze a hajatokat, mert nem kellemes ha edzés közben  az arcotokba lógó hajatok elvonja figyelmeteket az edzésről.

Egyre több ember sportol hazánkban is, legyen szó csapatsportról vagy egyéni tréningről. Ráadásul a nyár közeledtével még többen kezdenek alakformálásba.

5 tévhit az edzésről és a fogyásról

 Edzés utáni egészséges snack

Szerencsére egyre több helyen lehet kapni egészséges harapnivalókat edzés utánra. Ez azért jó, mert segíti a regenerálódást és megfelelő jó energiával és tápanyagokkal tölti fel a szervezet raktárait. Lehet ez egy fehérje szelet vagy turmix, esetleg valamilyen müzli szelet. De ügyeljetek arra, hogy ne legyen benne műanyag, hozzáadott cukor és jó szénhidrátokból álljon!

Bízom benne, hogy tudtam egy kicsit segíteni! Vágj bátran bele az edzésbe, nem fogod megbánni!

Nyári Szimonetta

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.