Ezek miatt fontos és hasznos közösen sportolni a párunkkal

Elsőre talán furcsának tűnhet, holott rengeteg előnye is lehet annak, hogy a párunkkal együtt vágunk bele egy közös testedzésbe. Hogy mik ezek? Mutatjuk!

 

Teljesítmény

Kutatások azt igazolják, hogy az emberek egy jelentős része sokkal komolyabb teljesítményt képes kipréselni magából, ha a szerelme is ott van, pláne, ha a nyomában liheg, vagy éppen utol kell érni. Valahogy nehezebben adjuk fel, sokkal nagyobb bennünk a bizonyítási vágy, pláne a férfiakban ugyebár.

Fotó: 123rf.com

A kapcsolatunk

Jobban elmélyíti a kapcsolatunkat a közösen átélt szenvedés, nem is beszélve az együtt eltöltött minőségi időről, az új közös élményekről. Egyszerűen boldogabbak azok a párok, akik együtt sportolnak.

Elismerés: fél siker

Egy kis elismerés és bátorítás, ami a partnerünktől érkezik nagyjából tízszer olyan hatásos, mintha egy idegentől vagy egy kevésbé fontos személytől érkezne. Becsüljük meg ezeket a pillanatokat, hagyjuk, hogy biztasson, élvezzük, hogy bízik bennünk, s legyünk magunkra nagyon büszkék, ha előtte sikerül elérnünk a célunkat, s reménykedjünk, hogy talán ő is más szemmel fog tekinteni ránk innentől kezdve.

idős, mozgás

Foto:123rf.com

Szinkron

Ha például együtt futunk a párunkkal, önkéntelenül is szinkronba kerülünk pár száz méter után (kivéve, ha nem húz el tőlünk több kilométerre), együtt lélegzünk, majdhogynem a szívünk is egy ritmusra ver, s minden nonverbális eszközünk összefonódik. S ez a tudatalatti szinkron képes sokkal szorosabbra fűzni a köztünk lévő érzelmi köteléket.

Nem minden mozgásforma ugyanolyan hatásos

Forrás: Napidoktor.hu