Elérhető a darázsderék ás a homokóra alkat fogyókúrás övvel?

A nők, akik a hírességek divatját, az úgynevezett derékszorító fűzőt viselik, mind a homokóra alkat és a drázsderék céljából teszik.

Ezek a hasat feszesítő alakformáló ruhadarabok a régi túl szűk fűzők képét idézik fel a homályos múltból. Viszont a hatékonyságuk egyértelműen túl van hájpolva.

A csicsás reklámok azt sugallják, hogy ezek a kompressziós  derékövek segíthetnek lefaragni centiket a derékbőségből, ha valaki edzés közben vagy a mindennapi rutin részeként viseli őket. Az állítások nagyrészt nem felelnek meg az igazságnak – mondja Michael Clem, a Spaulding Rehabilitation Network gyógytornásza.

“Az emberek a gyors megoldást akarják” – mondja Clem. “Valamit a derekunk köré tenni könnyűnek tűnik – minden nap ezt tesszük a nadrágokkal és a sima derékövekkel is. A diéta és a testmozgás egyértelműen hosszabb időt vesz igénybe, és drámaibb szokások megváltoztatását igényli. Mindannyian tudjuk, hogy mit kell tennünk, csak nem akarjuk megtenni.”

Foto:alibaba.com

Az igazság a fogyasztó övről
Clem megcáfol négy gyakori állítást a derékvékonyító alkalmatosságokról – és rámutat egy esetre, amikor azért hasznosnak bizonyul.

Helyi zsírcsökkentés: A zsír összenyomása  a fogyasztó övvel és annak elvárása, hogy az a helyén maradjon, amint lecsatoljuk az alakformálót, hibás elképzelés. “A zsír egy szisztémás lerakódás” – mondja Clem. “Ha valamit a derekad köré teszel, az nem segíthet abban, hogy a zsírt csak azon a helyen égesd el.”
Leizzadjuk a centiket: Hasonlóképpen, ha egy testtájékon – ebben az esetben a fogyasztó öv alatt – bőségesebben izzadunk, az nem nem jelenti azt, hogy a zsírt is elégetjük azon a helyen. “Az izzadás a test hűtési mechanizmusa. Kalóriát használunk fel, amikor izzadunk, de nem mondhatjuk, hogy ezek a kalóriák arról a területről használódnak fel, ahonnan izzadunk” – jegyzi meg Clem.
Kevesebbet eszünk: Míg az ortopédiai merevítők vagy a kompressziós fűzők segítik a jobb tartást, megtámasztanak,  ugyanez valószínűleg nem mondható el egy vastag pántról a has körül. És bár a fogyasztó és alakformáló övek nyomást gyakorolnak a hasra, valószínűleg nem változtatják meg a test teltségérzetét, csak a komfortérzetét.
Erősítjük a törzset: Ha az orvos bizonyos műtétek után – például császármetszés, sérvműtét vagy vakbélműtét után a törzsizmok újjáépítése közben – egy derékpánt ideiglenes használatát javasolja – a derékrögzítő viselése segíthet, mivel kézzelfogható “visszajelzést” ad a hasizom használatáról a felépülés során. “De sokkal jobb módszerek is vannak arra, hogy megerősítsük a törzsünket” – mondja Clem, beleértve a testtartáson való közös munkát egy gyógytornásszal.


A legtöbb esetben valószínűleg nem árt, ha kipróbáljuk az alakformáló eszközök egyikét, bár aki terhes, ne használja őket. Ha pedig bármilyen egészségügyi problémája van, a legjobb, ha beszél az orvosával arról, hogy a hasi részek összenyomása okozhat-e bármilyen negatív hatást, beleértve azt is, hogy nem tud mélyen és kényelmesen lélegezni.

Foto:aliexpress.com

Mikor használjuk?

A fogyasztó övet vagy fűzőt leginkább akkor van értelme használni, ha rendszeresen intenzív erősítő edzéseket végez valaki nagy súlyokkal, ám ilyen esetben is érdemes inkább egy jó minőségű súlyemelő övet beszerezni. Ez részben leveszi a terhelést a derékról, így óvja a sérülésektől, másrészt pedig segít abban, hogy ezek az izmok ne vastagodjanak meg látványosan, így a nőiesen karcsú derekat meg lehessen tartani nagyon kemény edzés mellett is.

Szeretné formálni a derekát? Próbálja ki ezeket a törzserősítő gyakorlatokat
Íme pár nagyszerű gyakorlat a derekat meghatározó törzsizmok erősítésére. Kezdje egy sorozattal, és fokozatosan építse fel a gyakorlatok számát.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.