10 ötlet, amivel többet tudunk mozogni a mindennapokban – 2. rész

Nem vagy egyedül azzal, hogy próbálod kitalálni, hogyan illeszd be a testmozgást a napodba. A lényeg, hogy némi furfanggal kell beütemezni a testmozgásra szánt időt – különben nem fog megtörténni. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy ez hogyan lehetséges.

Íme a másik 5 módszer a 10-ből, hogy többet mozogjunk a mindennapok során anélkül, hogy több időt kellene elvenni a sűrű időbeosztásunkból!

Az első 5 módszert itt találod

6. Több szex
Igen, szívesen. Néhány régebbi kutatás szerint a szex a nőknél percenként körülbelül 3,1 kalóriát éget el, a férfiaknál pedig körülbelül 4,2 kalóriát (4Trusted Source).

Tehát bár nem ugyanaz, mint egy erőteljes kocogás, de szex közben (biztosan) meg lehet izzadni. Szórakozz, próbálj ki új pozíciókat és technikákat, amik során többet mozogsz.

orgazmus, szex

Fotó: 123rf.com

7. Háziállat
A menhelyek mindig keresnek önkénteseket, akik segítenek. Vidd el a családot, vagy a barátokat egy menhelyre, és önkénteskedjetek azzal, hogy elvisztek néhány kutyát sétálni.

Növelheted a kint töltött időt, segíthetsz egy kutyának és a menhelynek, sőt, ha van családod, akkor megtaníthatod a gyerekeidet a másokkal való törődésre, és minőségi családi időt tölthetsz aktívan és mozgással. Ez egy win-win szituáció minden érintett számára.

Ekkor szükséges a mozgás a terhesség alatt

8. Táncos bulik
Csinálj egy kis helyet a szobában, és indulhat a spotify alkalmazás. Ugyanezt természetesen megteheted vacsorafőzés, szennyes hajtogatás vagy porszívózás közben is.

A tánc mesés módja a kalóriaégetésnek, valamint az egyensúly és a koordináció fejlesztésének. Ráadásul játékká vagy versennyé is alakíthatjuk a gyerekeinkkel. Meg kell tanulniuk a 80-90-es évek rockzenéjét, nem igaz? 

mindenamihallas.hu

 

9. Aktív játékok
A következő családi játékest során cseréld le a kártyákat vagy a társasjátékokat aktív játékokra.

Íme egy lista, hogy felfrissítse az emlékezeted: bújócska, konzervdoboz-rúgás, kincskeresés, Twister, ugróiskola, krumpliszsákverseny, ugrálókötelezés, hulahoppkarika-verseny, limbó… a játékok, amelyeket egykor gyerekként játszottunk, most is ugyanolyan szórakoztatóak.

Az ehhez hasonló játékokat bármilyen korban, valamint beltéren és szabadban is lehet játszani.

10. Gyakorolj vagy nyújts a tévézés közben
Tudom, hogy ez túlmutat a “binge and chill” minden tantételén, de hallgass meg. Sétálj a futópadon, használj álló biciklit, nyújtózz a padlón, használj súlyokat a felső- és teljes test erősítésére, vagy csinálj pilatest a következő Netflix-üdülésed alatt.

Ha megnézel egy 30 perces sorozatot, és végig mozogsz, az már 30 perc mozgás, amit korábban nem csináltál! Akár arra is korlátozhatod, amikor a reklámok vannak, ha úgy érzed, hogy ez egy jó kiindulópont.

Tartsd az edzőcuccaidat a “tévénéző terület” közelében, és végezz néhány testsúlyos gyakorlatot vagy akár habhengerlést a műsor alatt. Már néhány ismétlésnyi bicepszgörbítés, tricepsznyomás vagy karemelés könnyű kézisúlyokkal óriási különbséget fog tenni a karod erősségében, testtartásában és közérzetében.

torna_mozgas

Foto:123rf.com

Ez különösen igaz a nőkre, akiknél nagyobb a csontritkulás kockázata. Építsd be a súlyzós edzést a rutinodba, hogy csontjaid egészségesek és erősek maradjanak.

A lényeg
Remélem, ezek az ötletek motiválnak és inspirálnak arra, hogy felkeljen és mozogjon egy kicsit többet a nap folyamán.

Tudom, milyen nehéz fenntartani egy jó rutint. Megterhelőnek tűnhet, amikor először kezdesz el mozogni, de ha kipróbálsz néhányat ezek közül a dolgok közül, az segíteni fog.

Kezdd el kicsiben, itt-ott néhány fekvőtámasz beiktatásával, hetente egyszer egy gyalogló találkozóval, vagy néhányszor lépcsőzéssel, és mire észrevennéd, már sokkal többet fogsz mozogni, mint korábban.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.