Vigyázz! – Allergiának gondolhatod, pedig COVID

Az infektológus főorvos szerint a most domináns COVID variánsok olyan tüneteket okoznak, amelyek összetéveszthetők az allergiás tünetekkel.

Fejfájás, éjszakai izzadsás és orrfolyás esetén, vagyis egyszerű allergiás tünetek észlelésekor is elképzelhető, hogy koronavírusban szenvedünk – fejtette ki a szakértő a Mokkában.

Mint Szlávik magyarázta: azt nem tudjuk, hogy a járványban mikor lesz vége, de bármenyiire is jobban terjed most a vírus, nem okoz annyira komoly tüneteket, mit a korábbi hullámokban. Bár Európában mindenhol emelkedik az esetszám, ezzel egyidőben nem kerül be a kórházakba sokkal több ember tödőgyulladás miatt és lélegeztetőgépen sincsenek annyian, mint azelőtt – hangzott el a főorvostól.

Ugyanakkor Szlávik János felhívta a figyelmet, hogy a mostani variánsok gyermekeknél is okozhatnak akár sokszervi gyulladásos betegségeket, és náluk is tapasztalható lehet több hónapig tartó gyengeség, fárdaékonyság és koncentrációs zavarok, így az orvos az ő oltásukat is szükségesnek látja.

Olvasd el ezt is!

Előrelépés a poszt-Covid szindróma gyógyításával kapcsolatban

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.