COVID – Már ennyi országban fogadják el a hazai védettségi igazolványt

Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelő operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert közölte: a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik ütemével összhangban folyamatosan változnak a Magyarországra történő beutazás szabályai.

A Magyarországra személyforgalomban történő beutazási korlátozások nem vonatkoznak arra az emberre – és a felügyelete alatt álló kiskorúra -, akinek olyan ország által kiállított védettségi igazolása van, amellyel Magyarország kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, vagy amelynek a védettségi igazolását Magyarország egyoldalúan elismerte – mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Fotó: 123rf.com

Kiss Róbert hozzátette: a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodások kiegészülnek a Ciprusi Köztársasággal kötött kétoldalú megállapodással.

Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, ebből három – a Horvát Köztársaság, a Szerb Köztársaság és a Szlovén Köztársaság – szomszédos ország.

Mindjárt itt a digitális uniós Covid-igazolvány

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.