Versenybe szállnak hazánk patikái

kedvenc patikám logóA Kedvenc Patikám kampány idén harmadik alakommal versenyezteti meg a patikákat, a kampány legfontosabb célja ezúttal is a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése.

patikusMi a célja a kampánynak?
A kampány legfontosabb céljai közé tartozik, hogy kiderüljön, az országban mely patikák szolgáltatásaival elégedettekleginkább a betegek, illetve, hogy melyek az elégedettséget befolyásoló tényezők. A kampány idén is igyekszik felhívnia figyelmet a patikai munka fontosságára, valamint a szolgáltatásokat igénybevevő betegek érdekeire. Mind jobban át kell helyezni a fókuszt agyógyszercentrikusszemléletről a betegcentrikusságra. Ennek lényege többek között, hogy a beteget minél széleskörűbben tájékoztassákaz általa szedett gyógyszerekről, azok hatásairól, valamint az esetleges alternatívákról.
A közelmúltban lehetőség nyílt arra, hogy a 62 évnél idősebb betegek gyógyszerelésébe az OEP rendszerén keresztül agyógyszerész is betekinthessen, ennek köszönhetően fel tudja hívni a páciens figyelmét az esetleges mellékhatásokra, fluktuációkra, valamint költséghatékonyabbá tudja tenni a kezelést.

A Kedvenc Patikám felhívás nagy segítséget nyújt abban, hogy igényoldalról felmérjék,mennyire sikeresek azok az erőfeszítések, amelyek anépegészségügyi program keretében az elmúlt években történtek.

A szavazás már elkezdődött

Az elmúlt években 10 ezernél több szavazat érkezett a felhívásra, ami jól mutatja, hogy az emberek szívesen hálálják meg szavazatukkal a jó patikai, gyógyszerészi szolgáltatásokat.

tamas_eskulitsA szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely területéről minden aktív patika, gyógyszertár, melyekre szavaznia www.kedvencpatikam.hu weboldalon, illetve a nyomtatott médiában megjelenő kérdőívek kitöltésével, és beküldésével lehet 2013. június 1-től szeptember 30-ig. A szavazatok leadása teljesenanonim módon történik, így a résztvevőknek semmilyen személyes adatot nem kell közölniük, azonban az adatok kitöltői között kétszemélyes wellness-hétvégét sorsolnak ki.
A nyertes patika pedig Eskulits Tamás szobrászművész alkotását viheti haza. A Kedvenc Patikám cím díjátadójára a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége XXIII. kongresszusán kerül sor.

A szponzorok

A kampány támogatója idén is a Roche Magyarország Kft., a szervezési munkálatokat Nero Solution Kft. végzi.

kedvenc_patikam_tamogatok

Forrás: