Előzzük meg a fülfertőzést!

A különböző fülbetegségek és fülgyulladások leginkább a gyermekek életét keserítik meg

Minden szülő számára trauma ha gyermeke fülét fel kell szúrni vagy valamilyen beavatkozást kell végezni. A kicsiknek fáj a fülük, félnek az injekciótól, sírnak, nem tudnak aludni. Van mód arra, hogyan előzzük meg a középfülgyulladást és a fül egyéb megbetegedéseit. Cikkünkből meg tudhatod, mit kell tenned,  azért, hogy elkerüld az ügyeletet!

A passzív dohányzás az érzékszervek megbetegedéséhez vezethet, mivel a kisgyermek fülére hatással van a dohányfüst. Ha gyermeked szoptatod akkor is megelőzheted a fülbetegségeket, ha azonban palackból itatod, mindenképp fel kell ültetni a gyermeket, így nem gyakorol nyomást a fülére.

Mindenképp figyelni kell a higiéniára, a rendszeres fül és kézmosásra, mert így elkerülhetjük, hogy a sok baktérium, bacilus, vírus megbetegítsen.

A gyermekek immunrendszerének erősítése nagyon fontos a szervezeted védekező rendszerének megfelelő működéséhez. Etessünk vele sok vitamint, gyümölcsöt, zöldséget, így kevesebb az esélye annak, hogy a gyermek beteg lesz, vagy szövődmény alakul ki, amely ráhúzódhat az érzékszervekre.

ful21 Tudj meg többet a fülről!

Érdemes a gyermeket olyan bölcsödébe, óvodába, közösségbe küldeni ahol megfelelően figyelnek a mindennapi higiéniára, és kevesebb gyermek van, ott ugyanis kisebb eséllyel fertőzik egymást.

Ha gyermekünk imád cumizni, mindenképp féléves korától próbáljuk meg leszoktatni, mivel azok a gyermekek, akik 1 éves korukig, vagy utána is cumiznak, nagyobb eséllyel kapnak fülgyulladást vagy már fülbetegséget.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.