Szép körmök lakk nélkül?

Néha a legegyszerűbb megoldások tűnnek a legbonyolultabbnak! Hogyan viseljünk szép körmöket úgy, hogy ne kelljen állandóan festeni és műkörmöt feltetetni?

A szép, ápolt kéz a jó megjelenés része – ehhez a köröm is hozzátartozik. Sőt, a köröm különösen figyelem felhívó lehet. Egy mutatós manikűr, körömlakk vonzza a tekintetet. Ám ugyanígy az is, ha csúnya valakinek a körme…

Sokaknak okoz problémát, hogy legszívesebben festetlenül hagyná a körmeit, csak szépen kimanikűrözve, hogy ne kelljen újra és újra körömlakkal bíbelődni vagy a műkörmöshöz járni. Ám ha a köröm elszíneződött, inkább meggondolja magát.

korom3

Amennyiben a köröm szinte állandóan fedve van, lakkal van festve – különösen, ha sötét színekkel -, az megviselheti és elszínezheti. Amikor a sárgulás már zavaró gonddá válik, itt az ideje a cselekvésnek!

Természetes módszerrel is újjávarázsolhatjuk a körmeinket. Keverjünk össze egy evőkanál 3 százalékos hidrogénperoxidot, 2 és fél evőkanál szódabikarbónával. Egy vattapamaccsal minden körömre vigyük fel a keveréket.

Majd tartsuk rajta 5-10 percig, és mossuk le. Végül polírozzuk a körmöt, hogy megszabaduljunk a maradék elszíneződésről is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.