Nyári öltözet meleg ellen

A nyári forróságban nehezen viseljük el magunkon a ruhát, de javíthatunk a helyzeten, ha az időnek megfelelő, praktikus öltözetet választunk.

A parton elég egy pici bikini, de milyen ruhában élhető túl a városi kánikula? A divatos darabok között is megtaláljuk azokat, amelyek a legideálisabbak a kánikulában. Vegyük sorra, miket érdemes beszerezni.

Laza és légáteresztő

A forróságban a legjobb, ha lenge és légáteresztő ruhát választunk. A kevésbé tapadós öltözetben a bőrünk is tud „lélegezni”, és miközben hűti magát, mi kevésbé érezzük, hogy folyik rólunk a víz. A megfelelő anyagok szintén csökkentik az izzadást, ezért ajánlott vászon és pamut rucikat választani a műszálas darabok helyett.

nyar9

A kevés ruha nem elég

A rettentő hőségben nehezen tűrjük meg a textilt magunkon, ezért sokan az utcai viseletnek is a legminimálisabb darabokat választják. A miniszoknyáknak, rövid sortoknak és a mélyen dekoltált pici felsőknek a férfi szemek igazán örülnek, viszont a tűző nappal szemben kevésbé előnyös öltözet. Az UV-sugárzás szinte az egész testet éri, így még nagyobb a leégés veszélye, mivel általában csak a vízparton használunk naptejet.

A kalap alap

Újra hódító útjára indult a kalap a divatvilágban. Korábban is feltűnt néhány csinos darab a vízparton és a napozók között, de ezen a nyáron számtalan színben és formában kínálkoznak fel nekünk az üzletekben. Ne halogassuk a vásárlást, hiszen nem csak divatos, de rendkívül hasznos is. Karimától függően nem csak a fejünk búbját védik meg az erős sugaraktól és a rá ömlő melegtől, hanem az arcunkat is a leégéstől.

shutterstock_656457404

Szín szerint

Az elsőszámú szabály, hogy kerüljük a feketét, még akkor is, ha divatos, nyári anyagból készült a ruha. Minél sötétebb az anyag színe, annál inkább szívja a meleget, így pár perc után megkezdődik az izzadás. Ez nem csak a közérzetünket befolyásolja, de vonzónak sem nevezhető, ha foltos a ruci.

Fényvisszaverő hatás

A fekete helyett a fehér a megfelelő választás, ha a tűző napsütés közepette merészkedünk ki a lakásból. A fehér mellett a krémszínek és a halvány árnyalatok szintén visszaverik a sugarakat, így könnyebben viselhetjük a hőséget még a túlzott melegben is.

Ha figyelembe vesszük ezeket a praktikákat a nyári ruhatár kialakításánál, kevésbé fogjuk kellemetlenül érezni magunkat, hiszen a könnyű, lenge, világos, légáteresztő darabok elviselhetővé teszik a legnagyobb meleget is. Persze sosem árt, ha egy csinos legyezőt még bedobunk a vizes palack mellé a táskánkba.

Forrás: