Ciklushoz igazított bőrápolás

A menstruáció alatt zajló hormonális változások hatással lehetnek bőrünkre is: pattanások, mitesszerek alakulhatnak ki, vagy szárazabb lehet az arcunk. Ugye ismerős? Minden nő tapasztalta már a hormonok okozta változásokat, de az már kevésbé ismert tény, hogy bőrünk állapota 28 napos ciklusunk aktuális stációjától is függ.

 

A saját “bőr ciklusunk” megértése az első lépés ahhoz, hogy tudjuk, mit tegyünk azért, hogy bőrünk friss és ragyogó legyen, bármit is mutat a naptár. A FOREO, a vezető svéd szépségápolási márka most megosztja a ciklushoz igazított bőrápolási tippjeit!

 

Hogyan alakítsuk ki saját “bőr ciklusunkat”?

  1. szakasz: menstruáció időszaka (1.-5. napig)

Már a menzesz első napján hajlamosabb bőrünk a pattanásokra. Az extra ösztrogén dózis ösztrogén dominanciát és bőrgyulladást okozhat, míg a megnövekedett tesztoszteron a zsírtermelést fokozza. Ezek a hormonszint-emelkedések befolyásolják bőrünk vastagságát is. Ennek tudatában, és mivel a bőrünk ilyenkor zsírosabb lehet, mélytisztítás, akár dupla tisztítás javasolt. Használjunk erre higiénikus és hatékony arctisztító készüléket!

Például a FOREO best-seller, LUNA mini 2 arctisztítót, amely gyengéden masszírozva a szennyeződések és az elhalt hámsejtek 99.5%-át képes eltávolítani.

 

 

 

  1. szakasz: follikuláris fázis, azaz tüszőérés (5. – 15. napig)

Ciklusunk félidejében bőrünk általában szárazabb és vékonyabb az ösztrogén csökkenésének köszönhetően. Ebben a szakaszban a legfontosabb a bőr hidratáltságának megtartása: rendszeres bőrtisztítás, hidratálás és sok-sok folyadékpótlás ajánlott. Ebben a szakaszban használjunk hidratáló maszkokat és olyan termékeket, amelyek nemcsak kényeztetik bőrünket, de védik is azt, valamint visszaállítják a bőr védőrétegét.

  1. szakasz: luteális fázis (15. – 28. napig)

A ciklus utolsó szakaszában a véráramlás megnő és a bőr újra ragyog az emelkedő ösztrogén szintnek köszönhetően. Ebben a szakaszban a bőr jóval könnyebben képes magába szívni a krémek összetevőit. Használjunk gazdag összetételű, amino savakkal és E vitaminnal dúsított készítményeket, amelyek fokozzák a sejtműködést és támogatják az immunrendszert.

A FOREO tanácsa

Minden nő ciklusa más és más, de a legfontosabb hogy tudjuk, mire van szüksége a saját testünknek és bőrünknek.

*A szövegben általános ciklus szakaszokat közöltünk, azonban egyéntől függően ezek változhatnak.

 

 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.