A legfontosabb különbségek arc- és testápoló között

Ápold a tested és védd az arcod, de soha ne ugyanazzal a krémmel! Hogy miért? Most kiderül.

Tegyél különbséget az arc- és testápoló között! Akiben felmerül a kérdés, miért van szükség eltérő kozmetikumokra a testünk más-más részein, érdemes végiggondolnia és végigolvasnia a következőket. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a fejünkön és a testünkön a bőr nem öregszik egyformán. A mimikáinknak és a fedetlen résznek köszönhetően az arcbőr különösen ki van téve a mindennapoknak, éppen ezért érzékenyebb és több ápolásra van szüksége.

A hidratálás célja

A testünket borító bőr kevésbé érzékeny és más felépítésű, mint az arcbőr. Emiatt a testápolók eltérő hatóanyagokkal és összetevőkkel bírnak. Elsősorban a szárazságot gátló, vízmegkötő, feszesítő termékek közül válogathatunk. Ezzel szemben az arc esetében a bőrtípus mellett különösen fontos az öregedés jeleit, vagyis a ráncok megjelenését késleltető hatás.

kremez2

Arcápoló termékcsalád

Az arcbőr megfelelő ápolása lényegesen összetettebb feladat. Tudnunk kell, hogy normál, száraz, vagy zsíros felületet kell-e kezelnünk. Másrészt nem hagyható figyelmen kívül, hogy a szemkörnyék, a nyak, és az ajkak más-más tulajdonsággal rendelkeznek.

A mimikai ráncok megjelenése miatt a szemkörnyék rendkívül érzékeny, melyet a rendszeres sminkkel tovább fokoz. Ennek kezelésére speciális összetevők segítik a szemránckrémek hatékonyságát. Általában valamennyiben megtalálható hyaluronsav, neuropeptid, retinol, illetve C- és E-vitamin.

Forradalmi formulák az arcon

Az arcápolók piacán van miből válogatni. Gyors és látható, fiatalító eredményekkel kecsegtet valamennyi márka. Használatuk valóban ajánlott, melyről a néhány perces reggeli rutin elhagyása után tudunk igazán meggyőződni. Választhatunk éjszakai és nappali krémek között. A hosszas keresgélést megkönnyíti, ha kikérjük kozmetikusunk tanácsát, mely összetevőket érdemes figyelni a címkéken.

testapolo6

Nyakravaló arcápoló

A kézfej mellett a nyak, illetve a dekoltázs környéke is képes árulkodni a korunkat illetően. Természetesen vannak külön erre a területre kifejlesztett kozmetikumok, melyek éveink számát meghazudtolva segítenek megőrizni szépségünket és egészséges bőrünket. Főként feszesítő, fényvédő összetevőket alkalmazva érik el a fiatalító hatást.

Konklúzió

Az összetevők minősége mellett az ár, illetve a krémek űrtartalma is mutatja, hogy valóban lényeges különbségek fedezhetőek fel az arc- és testápolók között. Az arcápoló termékeke esetében ritkán fordul elő, hogy a teljes testünket bekennék az általában kis tubusba zárt értékes összetevőkkel. A műveletet fordítva sem érdemes megpróbálni, mivel a fentiekből is kiderül, hogy az arcbőr eltérő tulajdonságainak köszönhetően egyedi ápolást igényel, melyre a testápolók nem alkalmasak.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.