A lábápolás kihagyhatatlan lépései

A lábak vonzzák a tekintetet, éppen ezért elkerülhetetlen, hogy mi magunk ne fordítsunk rá kellő figyelmet. Vonzó lábak, magabiztos megjelenés, de hogyan?

A megfelelően ápolt láb nem csak magabiztosságot és könnyebbséget jelent, a reggeli készülődés közben a ruha kiválasztásánál, de az összhatás elérésénél szintén nagy hangsúlyt kap. Nézzük, milyen otthoni praktikákat vethetünk be a jól ápolt lábakért!

A kihagyhatatlan lépés

A lábápolás elsődleges része a szőrtelenítés. Ez a mozzanat a napi rutin közé tartozik, hiszen a sima és selymes bőr elengedhetetlen az ápolt megjelenésnél. Ma már több technika és számos készítmény áll a csupaszodás szolgálatába, így a szükséges rosszon gyorsabban eshetünk át. Természetesen a szőrtelenítés nem elégséges. Ugyanolyan fontos, hogy testápoló segítségével ismét hidratálttá tegyük a bőrt.

lab1

Árnyalatnyi különbség

A kellemesen napbarnított árnyalat szexivé varázsolja a lábakat. A nyári melegben viselt szoknya így éri el a várt hatást. Persze télen is érdemes néhány alkalommal a mesterséges barnulásnak hódolni. Bár a hidegben többnyire harisnya és hosszú nadrág mögé rejtjük a lábakat, azért vannak helyzetek, mikor a csupasz lábaké lesz a főszerep.

Túlterhelt talpak

Az igénybevett lábakon hamar meglátszanak a túlterhelés jelei. A hosszú órákon át tartó állás, vagy az egész napos tipegés a magas sarkú cipőkben nem tesznek jót a lábaknak. A visszerek, és a duzzadt boka azonban elkerülhető, ha a megfáradt lábakat munkából hazatérve felpolcoljuk, és rendszeresen masszírozzuk!

Ne tedd keresztbe!

Keresztbe tett lábbal ülni bizonyos helyzetekben kifejezetten követelmény, azonban jó ha tudjuk, hogy ez a testhelyzet kevésbé egészséges, tehát amikor lehet, kerüljük! A keresztbe tett lábban ugyanis megváltozik a vérkeringés. A gyakran tapasztalt zsibbadás is ennek a következménye, miközben a boka bedagadhat és a visszeresedést is fokozza, tehát le a lábakkal!

A mindennapi mozgás

Azoknak, aki a munkaidejük nagy részét székben ülve töltik, ajánlott a lift helyett a hosszabb utat választani. A lépcsőzés átmozgatja a végtagokat, megemeli a pulzust, és serkenti a vérkeringést. Egyszóval felér egy pár perces frissítő tornával, éppen ezért érdemes emeletet mászni!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.