Vissza a visszerekkel (x)

A lábunk vénáinak a gravitáció ellenére kell a szív felé vinni az elhasznált vért.

Az egyirányú vénás billentyűk lehetővé teszik, hogy a vér átáramoljon és meggátolják, hogy visszafelé folyjon. Ha ezek a billentyűk gyengék, vagy sérültek, a vér visszafelé áramolhat és felgyűlhet a vénákban. Ez idézi elő, hogy a véna megduzzadjon.

A gyenge billentyűk oka lehet, hogy az érfalak gyengék. Amikor az érfalak meggyengülnek, elveszítik normális rugalmasságukat. Olyanná válnak, mint egy túlnyújtott gumiszalag. Ha hosszirányban megnyúlik a vénák fala, akkor a billentyű csappantyúk eltávolodnak. Ezért a vér visszaáramlik a billentyűk között. Ez a folyamat mégjobban megnyújtja az érfalakat, így a vénák egyre nagyobbak lesznek, megduzzadnak és gyakran megcsavarodnak, ahogy a normális helyükre vissza akarnak térni. Így alakul ki a visszér.14655Német celluláris medicinával foglalkozó kutatás szerint az érfalak gyengülését és sérülését bizonyos tápanyagok hiánya okozza.
Ha ez igaz, akkor gondoljuk végig logikusan: mi szállítja az oxigént és a tápanyagokat? A vér. Tehát ha valami gond adódik a véráramlással, akkor nem jut el a tápanyag a sejtekhez, gyengül az érfal, ez pedig további vérkeringési problámákhoz fog vezetni.

Idősebb korban az erek rugalmassága fokozatosan csökken, és ezzel egyidőben a visszérbillenytűk funkciója is alábbhagy.  A nők hajlamosabbak a visszérre, mint a férfiak a hormonális változások miatt. A terhesség alatt jelentkezőt visszér szülés után 3-12 hónappal helyreállhat. A túlsúlyosság nagyobb terhelést ad a lábakra, ezért könnyen okozhat visszeret

Ha túl sokáig ülünk, különösen keresztbe tett lábakkal, megnöveljük a visszér kockázatát. Azért van ez így, mert hosszú időn keresztül a vénáknak nagyobb erőfeszítést kell tenniük, hogy a szív felé pumpálják a vért.14656Tünetek

– Szemmel láthatóan nagyobbak a vénák

– Enhye boka és lábdagadás

– Fájó, vagy ?ólom? lábak

– Lüktet, vagy begörcsöl a láb

– Viszkető lábszár, vagy boka. Gyakran azt gondolják, hogy száraz a bőr.

– A bőr színe megváltozik a visszér körül.

– hajszálér elváltozások, amelyek általában a felső testen, vagy az arcon jelentkeznek. Pókháló szerű vörös, vagy kék vénák a lábon, vagy az arcon.14657Megelőzés

Fontos az életmódváltoztatás. Kerüljük a szünet nélküli hosszú ülést. Hasznos, ha feltesszük a lábunkat, ülés, pihenés és alvás közben is. Az a jó, ha a szív szintjétől magasabban van. Kerüljük a szűk ruhát, különösen, ha a deréknál szoros és gyalogoljunk napi minimum 30 percet.

A ceragem-moxázás szakszerű alkalmazásával segíthetünk a visszérproblémákon. Ha van egy olyan terület, ahol a vér felgyülemlett (megrekedt és ezért nem jó a vérkeringés), ettől a területtől kicsit távolabb eső részen a moxázással a felgyülemlett vér számára megnyílik az út. Emellett az infravörös terápiával tisztíthatjuk az ereket, ami lehetővé teszi a jobb véráramlást, így jobb lesz a tápanyagellátás. Ha jobb a tápanyagellátás, az érfalak erősödnek, és fokozatosan helyreáll a ?rend?.

Különösen ilyenkor télen, amikor kevesebbet süt a nap, nagy szükségünk van az infravörösre!

További részleteket itt olvashat!

Forrás: