Milyen a “divatos” kisbabaköszöntő napjainkban?

Új ünneplési forma ütötte fel a fejét, pár éve Magyarországon.” Egy újabb őrület, újabb pénzköltési lehetőség, felesleges parádé”? De mit is tartalmaz, mit is ünnepelünk pontosan?

Szponzorált tartalom

Baby shower, azaz újszülött- köszöntő

Mint minden világjáró, őskori hagyományokkal alig rendelkező ünneplési forma, ez is, az Egyesült Államokból érkezett hódító útjára, és szerzett – robbanásszerűen- népszerűséget az európai, ázsiai, sőt közel-keleti szülő társadalom körében. A mai népszerűségét egyfelől annak is köszönheti, hogy a családok életében a gyermek érkezése, jóval nagyobb ünnepnek számít. A születendő gyermekek számának csökkenése, a gyermekek nagyobb megbecsülését, nagyobb figyelem fókuszát is magával hozza.

Ha egy kicsit jobban kutatunk az antropológiai szakirodalomban, akkor például az indiai vagy afroamerikai, sőt zsidó családok életében is találkozhattunk már a babaváró rendezvények ünneplési ceremóniájával. Eredetileg az összejövetel célja az volt, hogy a tapasztalt hölgyek megosszák bölcsességüket és az anyává válás művészetét a fiatalabbakkal, valamint a leendő édesanyával. A legtöbb korai hagyomány, kifejezetten a NŐK-ről, NŐK-nek szólt. Sok kultúrában balszerencsésnek minősült, a még meg nem született gyermeknek bármilyen ajándékot is venni (a magyar kultúrkör is ebbe tartozott sokáig), vagy előre ünnepelni a meg nem született kisgyermeket, így hagyományosan csak az édesanya volt a középpontban.

Manapság rendszerint nem a leendő szülők rendezik, hanem barátok, sokszor kollégák a kismama tiszteletére, ahol a résztvevők között egyre gyakrabban az egész család, de férfiak és a nagyszülői generáció tagjai egyaránt részt vesznek. Az ünneplés alatt gyakran kisbabákkal kapcsolatos játékokat játszanak, például igyekeznek megtippelni a gyermek nemét vagy a születése napját, megtippelik, mekkora az anyuka hasának kerülete (aki eltalálja, annak lesz legközelebb gyermeke), igyekeznek felismerni bébiételeket az íze alapján, rendszerint süteményt is felszolgálnak „babaváró torta” formájában.

Egyre több az olyan babaváró buli, ahol a résztvevőknek érdekes – általában kisgyermekkorban felmerülő- kérdésekben, témakörökben tartanak workshop-szerű előadásokat, beszélgetéseket vagy közös –akár csapatépítő- játékokon lehet részt venni, de minden esetben igyekeznek a kismama igényei, érdeklődése szerinti szórakozási lehetőségeket kitalálni. A korábban nagy népszerűségnek örvendő pelenkatorta egyre veszít egyeduralkodó ajándék opciójából, és egyre több olyan babaköszöntő ajándék közül lehet már választani, mint kismamafotózás, egyedi kézműves emlék, oktató, vagy fejlesztő foglalkozás, amely valóban hasznos mind a kismama, mind a kisbaba számára.

Ilyen komplex babaváró bulit és szolgáltatás csomagot kínál, a nemrég megnyílt Ma-Mi Műhely is, ahol az exkluzív és bababarát helyszín mellett, számos szórakoztató és hasznos programot tudunk a buli keretén belül igénybe venni. A szervezők rugalmasak, így lehet akár otthonról hozott, akár általuk biztosított finomságokat fogyasztani.

A rendezvényen abszolút a kismamák vannak a reflektorfényben!

Látogassatok el a Ma-Mi Műhely oldalára és válogassatok a különleges szolgáltatások közül!

Hiszen minden kismama álma, hogy egy megismételhetetlen és fantasztikus buli keretén belül, szerettei és barátai körében ünnepelhesse kisbabája érkezését!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.