Minden kislány megérdemli a saját tündérmeséjét

Minden kislány legszívesebben mesebeli hercegnőként látja magát, hiszen a gyermekeknek szükségük van hősökre, akikre példaként tekinthetnek, és akik megmutatják nekik, miként kell nehéz helyzetekben cselekedniük. Engedjük gyermekeinket Ariel, Hamupipőke, Aranyhaj vagy Merida bőrébe bújni, hadd engedjék szabadjára képzelőerejüket, és tapasztalják meg az új, izgalmas kalandokat a varázslatos LEGO Disney Hercegnők építő készletekkel.

A különféle hercegnős szettekkel a kis mesemondók először a klasszikus Disney történetek elmesélésével kezdhetik a játékot, majd átléphetnek saját fantáziavilágukba és színes képzeletük szerint alakíthatják a hősnők kalandjait. Saját tündérmeséjüket a kislányok maguk építhetik meg, alakíthatják kedvük szerint, miközben bővül képzelőerejük, fejlődik motorikus képességük és kreativitásuk is.

Elmerülhetnek a tengerben, és együtt kutathatnak Ariellel, a hableánnyal a víz alatti kincsek után, vagy akár segíthetnek Aranyhajnak falfestményeket készíteni varázslatos tornyában. Esetleg elvezethetik Hamupipőkét mágikus hintóján a királyi palotába, ahol az egész éjszakát áttáncolhatják álmaik szőkehercegével. Illetve a bátor Meridával és medvévé változott testvéreivel együtt sok váratlan, izgalommal teli pillanatot élhetnek át.

A készítők a tervezés során nagy hangsúlyt fektettek a részletesen kidolgozott modellekre és figurákra, hogy a lehető legnagyobb pontossággal elevenedhessenek meg a mesebeli hercegnők és kis barátaik. A szetteken keresztül a gyermekek túlléphetnek a klasszikus szerepjátékon, saját történeteket és jeleneteket teremthetnek színes fantáziájukat követve. A LEGO Disney Hercegnők készleteket 5 és 7 év közötti kislányoknak tervezték, akik kifejezetten kíváncsiak a világra, és szívesen vesznek részt izgalmas kalandokban.

lego hercegno02

A tündérmesék, mint izgalmas, ám nevelésre alkalmas eszközök

„A tündérmesék különösen fontosak az óvodás gyermekek számára. Nem csak azért, mert a kicsik könnyen azonosulni tudnak a pozitív hősökkel, hanem azért is, mert a történetek által megtanulhatják, hogy érdemes bízni saját képességeikben és harcolni céljaik eléréséért. Ez az optimista világszemlélet ösztönzőleg hat a gyermekekre, és pozitív attitűdöt biztosít számukra, amikor nehézségekkel küzdenek. Bátorságot ad nekik, illetve arra a fontos képességre tanítja meg őket, amely segítségével meg tudják különböztetni a jót és a rosszat egymástól” – tette hozzá Beliczky Szilvia, a LEGO Hungária Kft. marketing menedzsere. A LEGO Csoport rendkívül fontosnak tartja, hogy a gyermekek megértsék a barátság kiemelt szerepét az életben, így a LEGO Disney Hercegnők szettek mesehőseivel játszva erősödik empátiás készségük, illetve ösztönözve vannak arra, hogy gondoskodjanak a kis barátaikról is.

Hamupipőke álomszép hintója

Ma este nagy bált rendeznek a kastélyban. Hamupipőke egy jó tündére, aki elhagyta a varázspálcáját, egy tököt hintóvá változtatott. Nyisd ki az ajtót, hajtsd le a lépcsőt és segíts Hamupipőkének belépni a gyönyörű hintóba. Ne feledkezz meg a meghívóról sem! Figyeld, hogyan forognak az arany kerekek, amint a hintó a fehér lóval elhalad a csinos szökőkút mellett, hogy megérkezzen a Herceghez. A dobozban Hamupipőke mini-baba figuráját és egy fehér lovat találsz.

lego hercegno03

Aranyhaj tornya

Aranyhajat egy toronyba zárták és egyetlen társa a magányban Pascal, a kaméleon. Ezért a híresen hosszú hajú hercegnő különösen kreatív lett. Segíts nekik mindennapi elfoglaltságukban, falakat festeni és sütemények sütni a konyhában. Fésüld meg a hercegnő gyönyörű haját, és ékesítsd fel egy csinos szalaggal. Amikor Nyálas Eugén betör hozzá az lopott koronával, Aranyhajnak a serpenyővel kell jól fejbe vágnia, és egy székhez kötöznie. Csatlakozz a párhoz, és vegyél rész kalandjaikban! Két mini-baba figurát találsz a dobozban: Aranyhaj és Nyálas Eugén, mellettük Pascalt a kaméleont.

 Merida felföldi játékai

Merida gyakorolja a nyíllövést a Felföldi játékokra! Három kistestvére azonban csintalan medveboccsá változott át, és neki kell vigyáznia, nehogy bajba kerüljenek. Csatlakozz Meridához, aki kistestvéreivel sütiket lövöldöz a katapulttal. Akaszd fel az íját a gyönyörű fára, vagy segíts neki halat fogni a patakban. Süsd meg a halat a tűzön, és amikor kész az étel, vacsorázzatok meg a kastély étkezőasztalánál… de előbb Meridának meg kell keresnie az elrejtett kulcsot, hogy ki tudja nyitni az ajtót! A dobozban megtalálod Merida mini-baba figuráját és a 3 medvebocs testvért.

Forrás: