Ingyen strand az okosoknak!

Az idén még több, mintegy 9500 kitűnő tanulmányi eredménnyel végző fővárosi általános iskolás diák kap ingyenes strand- és gyógyfürdőbelépőt a nyári szünetre.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: azt a teljesítményt, amelyet a gyermekek a tanév során elértek, értékelni kell. Az államtitkár szerint ilyenkor, a vakáció előtt méltó módja ennek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) felajánlása, és üdvözölte, hogy a 2011-ben indított akciót kiterjesztették, így egyre több gyermeknek lesz lehetősége nyáron is a sportolásra.

utazas4

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2011-ben indított akcióban még csak a III. kerület vett részt. Akkor 700 kitűnően végzett általános iskolás kapott ingyenes belépőt. A tavalyi tanév végén már a III., a XI. és XXI. kerület 3700 tanulója kapott ilyen elismerést.

Az idén Budapest 23 kerületéből már 19-re tudták kiterjeszteni az akciót. Így ezen a nyáron nagyjából 10-11 millió forint értékben mintegy 9500 kitűnő tanuló kaphatott ingyenes strandbelépőt – fejtette ki a BGYH Zrt. vezérigazgatója.

Szőke László azt is elmondta: akciójuk célja – amellett hogy a gyermekek teljesítményét elismerjék -, az hogy a 6 és 14 év közötti korosztállyal is megszerettessék a vizet. A fürdőlátogatók ugyanis egyre idősebbek, ezért azt szeretnék hogy a gyermekek most és majd a későbbi években is járjanak strandra és gyógyfürdőbe egyaránt.

A XI. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón Homolay Károly, az intézmény igazgatója azt hangsúlyozta, fontos, hogy a gyermekek nem ingyen, hanem teljesítményük elismeréséért kapják a strandbelépőt.

Lukács Szabolcs, az Apáczai Kiadó Budapesti Központjának vezetője arról számolt be, hogy a sportjellegű felajánlás mellé kiadójuk "szellemi táplálékot" könyveket ajánl fel a kitűnő tanulóknak a nyári szünetre.

Forrás: