Egészestés mozikaland a LEGO-val

Pár nap, és egy teljesen új korszak köszönt a LEGO univerzumra. Február 6-án, csütörtökön mutatják be világszerte az első egész estés The LEGO Movie mozifilmet, magyar fordításban A LEGO Kalandot. Most először kel életre egy LEGO kockákból épült világ a filmvásznon, amihez a film kulcsjelenetei által ihletett, vadonatúj LEGO építőkészlet és minifigura kollekció is társul. Éld át az eddigi legnagyobb LEGO vállalkozást, melynek célja, hogy világszerte arra inspirálja a gyerekeket, hogy az önfeledt játékon keresztül tovább fejlesszék szárnyaló képzeletüket és kreatív kifejezésmódjukat!

82 éve már, hogy világszerte mosolyt varázsolunk a kislányok és kisfiúk arcára minden korosztályban. Öt évvel az ötlet megszületését követően nagy örömmel mutatjuk be azt az egyedülálló és egész estés kikapcsolódást nyújtó filmet, ami a gyermekeket a határtalan képzelet világába, a felnőtteket pedig a gyermekkorukba repíti vissza” – nyilatkozta Jill Wilfert, a LEGO Csoport Engedélyeztetési és Szórakoztatási alelnöke. – „Számos LEGO projektet követően, A LEGO Kaland ismét bebizonyítja, hogy milyen egyszerű egy hétköznapi műanyag LEGO kockából, valami egészen különlegeset, egy játékfilmet alkotni” – tette hozzá Wilfert.

A LEGO Kaland

Az eredeti 3D-s számítógépes animációs mozifilmben a világ legnépszerűbb LEGO minifugurái mellett megjelenik számos új karakter is, hogy körbeutazzanak egy mindeddig ismeretlen, kizárólag LEGO kockákból épült, vizuálisan egyedülálló világot. A kaland főszereplője Emmet, egy átlagos kis LEGO figura (szinkronhangja: Molnár Áron), akiről egy véletlen folytán azt hiszik, hogy ő a világ rendkívüli megmentője. Az események Emmetet egy idegenekből álló közösségbe sodorják, ahol társa lesz az öreg és misztikus Vitrivius (Kőszegi Ákos), egy vagány fiatal lány, Lucy (Pikali Gerda) és Batman (Fekete Ernő). Emmet vezetésével nekivágnak egy nagy kalandnak, hogy legyőzzék a gonosz zsarnokot, Lord Bizniszt (Kerekes József), akinek eltökélt szándéka, hogy az egész univerzumot összeragassza és elpusztítsa.

lego01

Így varázsolunk a hétköznapiból különlegeset

A LEGO készletekből és minifigurák felhasználásával összeállított varázslatos mozifilm nem az egyetlen művészeti alkotás, amely a LEGO kreatív csapatának munkáját dicséri. Számos fantasztikus LEGO modell ide sorolható, például a világ legnagyobb, 384 000 LEGO kockából álló LEGO mozaikja, valamint a világ máig legnagyobb LEGO modellje, az életnagyságú Star Wars X-Wing fighter replika, amely 23 tonnát nyom, 13 méter hosszú, és több mint 5 millió LEGO kockából épült fel. Ezeken kívül még megtalálható a 33 méter hosszú LEGO torony is, mely több mint 500 000 elemből áll össze.

A LEGO Kaland ihlette szettek

A 17 szettből álló LEGO építőkészlet-kollekció a gyerekszobákba varázsolja a The LEGO Movie-t (A LEGO Kalandot). A rajongók legnagyobb örömére a részletesen kidolgozott és több-funkciós járművek és szerkezetek hűen visszaadják a LEGO film sokszínű és kreatív, városi, vadnyugati és űrbeli tematikus háttérelemeit.

Forrás: