Régóta nem szeretkeztél a pároddal? – Gyakoribb, mint gondolnád…

Egy párkapcsolat kezdetén természetes, hogy két ember le se tudja venni a kezét a másikról – ahogy azonban telik az idő, a szex fontossága egyre inkább háttérbe szorul, és akár az is előfordulhat, hogy hosszabb ideig egymáshoz sem nyúlnak a felek.

De ne gondold, hogy ez csak igazán problémás párkapcsolatoknál fordul elő! A következő kutatás meglepő eredményre jutott – számol be a Bien.

A BodyLogicMD által készített felmérés kimutatta, hogy a szexmentes hosszabb periódus, a drámaian “halott hálószoba szindrómának” nevezett jelenség gyakoribb, mint ahogy azt az ember hinné. A 18-65 év közötti válaszadók 51 százaléka nyilatkozott úgy, hogy volt egy évnél rövidebb száraz időszaka, 39 százalékuk pedig bevallotta, hogy 1-5 év közötti időszakban is élt szexmentesen.

A kutatásból kiderült, hogy a leggyakoribb okok között két dolgot kell keresnünk: a stresszt (főleg munkahelyit), valamint a hízást.

kapcsolat, noszex

Fotó: 123rf.com

Mindkét probléma könnyen orvosolható egyébként, csak kommunikációra és egy kis eltökéltségre lesz szükség. A munkahelyi, vagy bármilyen egyéb stresszt egyébként is mindenkinek érdeke lejjebb csökkenteni, mert nem csak a szexuális életre, de az egészségre is hatással van. A túlsúlyt pedig egyrészt csökkenteni lehet, de az is működhet, hogy a komplexusos fél beszél a párjával a témáról.

A legtöbbször ugyanis nem az a szituáció lép fel, hogy valaki a párját nem látja túlsúllyal szexinek, hanem az, hogy saját magát nem tartja annak.

Az ilyen szexmentes időszakok egyébként természetesek egy hosszabb kapcsolatban, és nagyon gyakori, hogy hetekig, hónapokig elhúzódnak. Probléma csak akkor lép fel igazán, ha nincs ebben a hangulatban mindkét fél, és az egyik több szexre vágyik, mint a másik.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Szex – Ezek a jelek árulkodnak, hogy az ágyban is összeilletek a pároddal

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.