Önkielégítés – Ilyen hatással van az egészségedre – 2. rész

A női önkielégítés mindig tabu témának számított, pedig egy teljesen természetes jelenség. A női maszturbáció és orgazmus misztériuma az idők kezdete óta foglalkoztatja a férfiakat, de vannak dolgok, amiket még mi, nők sem tudunk.

6. Egyeseknek kéz nélkül is megy

A Rutgers Egyetemen vizsgáltak olyan nőket, akik anélkül is eljutottak a csúcsra, hogy magukhoz értek volna. Ezek a hölgyek egyszerűen az orgazmusig „gondolták magukat” és az MRI vizsgálat is bebizonyította, hogy agyuk azon részei gyúltak fel a tetőpontot elérve, mint azoknál, akik a természetes módot választották – számol be a Bien.hu.

7. Sőt, sporttal is!

A medencecsont körüli izmok stimulálása is segít egyeseknek abban, hogy kéz nélkül önkielégítsenek. Ritka, de bizonyos nők attól is el tudnak élvezni, hogy guggolnak, vagy a lábaikat emelgetik. Az izmok ritmikus megfeszülése és elernyedése eredményezhet orgazmikus összehúzódásokat.

Fotó: 123rf.com

8. Megelőzi a vaginális atrófiát

A hüvelyi atrófia az érzékeny nyálkahártya sorvadását és elvékonyodását jelenti, melynek oka elsősorban a hormonális változásokban keresendő, és főként a változó korban lévő nőket érinti. A nem használt izmok bizony a testünk minden területén elsorvadnak, így a hüvelyben is. Ezen hatékonyan segít a rendszeres önkielégítés.

9. Nincs szükséged semmilyen segédeszközre

A kezed a legjobb barátod, illetve – ha szükséges – egy jófajta sikosító. A közhiedelemmel ellentétben egy nőnek semmilyen szexuális segédeszközre nincs szüksége ahhoz, hogy önkielégítéskor elérjen a csúcsra. Persze aki preferálja a tárgyakat, nyugodtan használhatja őket, de ügyeljen a higiéniára és minden eszközt alaposan mosson el használat után.

10. Előfordul, hogy nem mindig sikerül eljuttatni magad a csúcsra

Ez is teljesen természetes és nem kell aggódni miatta. Hormonjaink állandó mozgásban vannak és vannak napok, amikor alig várjuk, hogy hazaérjünk és magunkhoz nyúljunk, míg máskor akár hetekig semmi kedvünk hozzá. Az izgalmi állapot ciklikus és változatosan jön-megy, így nem kell félni, ha nem mindig sikerül eljuttatnod magad a tetőpontig.

Olvasd el ezt is!

Igazi szex vagy önkielégítés?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.