Mit tehetsz, amikor a férfi nem vágyik a szexre?

Az emberekben általában az a tévhit él, hogy a férfiakat mindig hajtják a hormonok, állandóan nyitottak a szexre, és ha a kapcsolatukban erre nemet mondanak, nagy a baj. Az igazság viszont az, hogy nem lehet ilyen egyszerűen beskatulyázni őket. Megesik, hogy valaki kevesebb együttlétet igényel úgy általánosságban, és az is, hogy épp ilyen időszakon megy keresztül.

Több oka is lehet annak, hogy egy férfi miért nem vágyik az együttlétekre. Az egyik leggyakoribb általában a hormonokban, azaz a tesztoszteron-szintben keresendő, ami 40 éves kor felett elkezd lecsökkenni – ám megesik, hogy ez fiatalabb korban kezdetét veszi. Ilyenkor a nők azt tapasztalják, hogy a párjuk nem kezdeményezi a szexet, sőt, állandóan fáradtságról panaszkodik, és a hangulata is rossz. Amennyiben arra gyanakszol, hogy ez lehet a probléma, érdemes orvoshoz fordulni, a tesztoszteron-szint csökkenését ugyanis lehet kezelni – számol be a Bien.

Sok esetben viszont ennél egyszerűbb a magyarázat. Az első kérdés, amit fel kell tenned magadnak: mindig kevésbé kívánta a szexet, vagy csak mostanában változott ez meg? Ha az utóbbi hetekben, hónapokban lett ilyen, akkor vajon mi válthatta ki ezt?

kapcsolat, noszex

Fotó: 123rf.com

Az egyik leggyakoribb oka a szex lecsökkenésének nem más, mint maga a stressz. Ha a munkahelyén problémás a helyzet, akkor sajnos azt biztosan hazaviszi magával, még ha nem is beszél róla, ám a fizikai, mentális kimerültség is elveheti a kedvét a szextől. Ez többnyire a kisgyermekes családokban történik meg. Szakértők szerint ilyen esetben a legfontosabb, hogy ne vedd magadra a dolgot, és semmiképp se sértődj meg.

A legjobb megoldás, ha nyugodt stílusban beszélsz vele, és megkérdezed, mi az, ami miatt ennyire kimerült, és esetleg mit tehetsz, hogy levegyél némi terhet a válláról. Szintén érdemes odafigyelni arra, hogy ne az ágyban, a hálószobában beszéljetek például arról, hogy mi az, ami mostanában nagyon stresszeli. Inkább menjetek el sétálni, és ott ejtsetek szót mélyebben a problémákról. Ha azt érzi, hogy megérted, nem sürgeted, és segíteni akarsz neki, ő is nyitottabban kezeli a dolgot.

Azt is érdemes megfigyelni, hogy ha kezdeményezed az együttlétet, a párodnak mi a reakciója. Ha ő maga nem mondja, de amikor elkezditek, már jól érzi magát, lehet, hogy a spontaneitás szikrája hiányzik a kapcsolatból. Sok férfinél az okoz gondot, hogy nem találják elég szexinek a megszokott, rutinos dolgokat, és emiatt nem kezdeményeznek.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Szex – Ezek a jelek árulkodnak, hogy az ágyban is összeilletek a pároddal

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.